Foto: AFP/Scanpix

Vietu ULEB Eirolīgas otrajā posmā pēc vēl vienas uzvaras piektdien nodrošināja latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienība "Laboral Kutxa".

Devītās kārtas mačā "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 93:89 (28:24, 23:23, 18:15, 24:27) pieveica citu Spānijas klubu "Valencia Basket".

Lai gan mača lielāko daļu Vitorijas vienība atradās vadībā ar dažu punktu pārsvaru, noslēdzošās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem izdevās panākt jau 81:67. Tiesa, "Valencia Basket" vienībai izdevās parūpēties par intrigu un pamatlaika pēdējās minūtes sākumā pietuvoties līdz četru punktu atstatumam (83:87). Atlikušajās sekundēs viesiem pa īstam pacīnīties par uzvaru tomēr neizdevās.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus. Latvietis realizēja visus trīs divpunktu metienus un vienu no pieciem tālmetieniem, kā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izpelnījās trīs piezīmes, tiekot pie četriem efektivitātes punktiem.

Par šī mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Laboral Kutxa" basketbolists Fabjēns Kosērs, kurš guva 21 punktu.

"Laboral Kutxa" nu ir izcīnījusi piecas uzvaras deviņās spēlēs, kas tai D apakšgrupas kopvērtējumā ļauj ieņemt trešo vietu un nodrošināt dalību turnīra otrajā posmā.

Tikmēr pie svarīgas un vienlīdz arī negaidītas uzvaras piektdien tikusi Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kas izbraukumā ar 65:61 (17:18, 18:14, 15:13, 15:16) pieveica spēcīgo Stambulas "Anadolu Efes", saglabājot izredzes sasniegt otro posmu.

Lielāko daļu no šī mača vadībā atradās tieši "Ņižņij Novgorod", taču pašā pamatlaika izskaņā "Anadolu Efes" izdevās izrauties vadībā ar 60:59. Tiesa, cīņas turpinājums mājiniekiem nebija diez ko sekmīgs, rezultātā samierinoties ar negaidītu zaudējumu.

Krievijas kluba labā pa 14 punktiem iemeta Dmitrijs Hvostovs un Trejs Tompkinss, kamēr "Anadolu Efes" rindās 15 punktus sameta Stefans Lasmē.

Zaudējumu piektdien cieta Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 60:73 (19:20, 17:14, 8:19, 16:20) piekāpās Krievijas komandai Kazaņas "Unics".

Lai gan pirmais puslaiks noslēdzās ar "Žalgiris" pārsvaru (36:34), otrajā puslaikā jau pārliecinošu sniegumu demonstrēja "Unics" basketbolisti, kuriem noslēdzošajā ceturksnī izdevās panākt jau 16 punktu handikapu - 64:48 -, ko viesi no Kauņas atspēlēt tā arī nespēja.

"Unics" kluba sastāvā pa 16 punktiem guva Diors Fišers un Kīts Lengfords, kamēr "Žalgiris" sastāvā ar 12 punktiem izcēlās Džeimss Andersons.

Ar četrām uzvarām deviņās spēlēs "Žalgiris" saglabājis ceturto vietu A apakšgrupā, bet nu tāda pati bilance ir arī "Ņižņij Novgorod" basketbolistiem. Kura no šīm vienībām sasniegs nākamo posmu, noskaidrosies tieši apakšgrupu turnīra pēdējā kārtā.

Tikmēr "Unics" piektdien tika pie savas piektās uzvaras, kas ļāvis nostabilizēties apakšgrupas trešajā vietā.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!