Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Detroitas "Pistons" no galvenā trenera amata pirmdien atbrīvojis Stenu van Gandiju, informē vienība.

Pašlaik 58 gadus vecais van Gandijs vienlaikus bija arī "Pistons" prezidents basketbola jautājumos, bet vismaz tuvākajā laikā šie amati klubā vairs netikšot apvienoti.

Van Gandijam līgums ar Detroitas klubu vēl bija spēkā uz vienu sezonu, bet "Pistons" vadība ir nolēmusi to pārtraukt priekšlaicīgi.

Speciālists "Pistons" klubam pievienojās 2014. gadā, parakstot piecu gadu līgumu par kopējo summu 35 miljoni dolāru (29 miljoni eiro).

Šajās četrās sezonās, kamēr van Gandijs bija pie "Pistons" stūres, komanda tikai reizi kvalificējās izslēgšanas turnīram, 2015./2016. gadā pirmajā kārtā ar 0-4 piekāpjoties nākamajai NBA čempionei Klīvlendas "Cavaliers".

Šo gadu laikā van Gandijs tika vainots vairāku brīvo aģentu pārmaksāšanā, spēlētājiem tā arī neattaisnojot uz sevi liktās cerības. Vēl janvārī "Pistons" ieguva NBA zvaigzni Bleiku Grifinu, tomēr sasniegt izslēgšanas turnīru vienība šajā sezonā tā arī nespēja.

Četru sezonu laikā "Pistons" komanda van Gandija vadībā guva 152 uzvaras un piedzīvoja 176 zaudējumus.

Iepriekš speciālists strādājis arī ar tādām NBA komandām kā Maiami "Heat" un Orlando "Magic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!