Foto: Publicitātes foto

Spēlēšana Latvijas basketbola klubā "VEF Rīga" ir lieliska iespēja, no kuras jācenšas iegūt pēc iespējas vairāk, uzskata vienību šovasar pastiprinājušais amerikāņu aizsargs Kevins Dilards.

Dilards iepriekšējo sezonu pavadīja Itālijas otrās spēcīgākās līgas komandā Kazāles Monferrato "Novipiu", kur 29 mačos vidēji izcēlās ar 15,7 punktiem, 3,9 rezultatīvām piespēlēm un 3,2 atlēkušajām bumbām. Pirms atbraukšanas uz Eiropu Dilards četrus gadus spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot Deitonas universitāti.

"Aizvadīju labu starpsezonu. Gribēju tajā vēl vairāk pieslīpēt savas stiprās vietas, kā arī piestrādāt pie vājajām vietām. Mērķis bija kļūt par pilnīgāku spēlētāju. Uzskatu, ka izdevās kļūt labākam un spēcīgākam," Dilarda teikto citē Rīgas klubs. "Gribēju sagatavoties pēc iespējas labāk, lai varētu šeit ierasties un būtu gatavs aizvadīt labu sezonu, kā arī palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras."

"Dzirdēju, ka spēlēšana "VEF Rīga" komandā ir lieliska iespēja, tāpēc vēlos paņemt pēc iespējas vairāk no tās. Ievācot informāciju par šejieni, nedaudz aprunājos ar pērnās sezonas komandas saspēles vadītāju Dī Braunu, kurš arī ir no Čikāgas. Viņš teica, ka būs jāstrādā, jo katru dienu nāksies pierādīt sevi un izcīnīt savu vietu," atklāja amerikānis. "Līdzīgi kā klubs, arī es esmu ambiciozs. Gaidu iespēju palīdzēt komandai pilnveidoties, satikt jaunos komandas biedrus un aizvadīt šo sezonu pēc iespējas labāk."

"Pirmkārt, vēlos izveidot labu ķīmiju ar pārējiem komandas spēlētājiem, lai aizvadītu pēc iespējas labāku sezonu. Protams, mērķis ir uzvarēt pēc iespējas vairāk spēļu, bet tajā pašā laikā jākļūst labākiem. Gatavojos darbam un iespējai augt kopā ar komandu. Tāpat noteikti jāatved atpakaļ Latvijas čempionu tituls uz Rīgu," piebilda Dilards.

Tāpat šonedēļ Rīgā ieradies senegāliešu centra uzbrucējs Bamba Fals, kurš kopš 2011.gada spēlēja Igaunijas spēcīgākajā klubā Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Labi zinu "VEF Rīga" komandu, jo vairākas reizes esmu spēlējis pret to. Atmiņā nāk, ka ik reizi šajās cīņās pret "VEF Rīga" nācās pamatīgi nopūlēties, tā allaž bija fiziska komanda. Savukārt pilsētu vēl neesmu tik labi iepazinis, taču lūkojos iespējā to izdarīt sezonas laikā," paudis Fals. "Esmu patiešām priecīgs par iespēju pievienoties komandas sastāvam un ar nepacietību gaidu iespēju iziet laukumā. Sezona būs izaicinājumiem bagāta, tāpēc apzinos, ka nekas nenāks viegli - neko tādu nesagaidu. Esmu gatavs darīt visu, ko vien no manis prasīs darīt. Varbūt varu atvest veiksmi uz Rīgu, jo iepriekšējās trīs sezonās kļuvu par Igaunijas čempionu. Cerams, ka līdzīgus rezultātus izdosies sasniegt arī Latvijā."

Pirmssezonas treniņus "VEF Rīga" komanda sāks piektdien, 8.augustā.

Kā ziņots, "VEF Rīga" vienības sastāvu šajā vasarā papildinājuši arī Jānis Timma, Ronalds Zaķis un Mareks Mejeris.

Aizvadītās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Septembrī rīdzinieki startēs ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, pirmajā mačā tiekoties ar Francijas vicečempioniem "Strasbourg". Vienīgās ceļazīmes neiegūšanas gadījumā "VEF Rīga" spēkosies Eiropas kausa izcīņas turnīrā, kur startēs Latvijas čempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!