Foto: Foto: Renārs Buivids
Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Šenons Brauns cer, ka viņam sestdien Rīgā gaidāmajā "Krastu mača" bumbas triekšanas grozā no augšas konkursā izdosies pārsteigt skatītājus.

Vienu metru un 93 centimetrus garais basketbolists Brauns ir pazīstams ar savu 113 centimetru vertikālo lēcienu, kas tiek minēts kā augstākais starp visiem šajā līgā spēlējošajiem. Pateicoties savam atsperīgumam, Brauns ir iemantojis iesauku "batuts". Divdesmit septiņus gadus vecais basketbolists par NBA čempionu kļuva 2009. un 2010.gadā Losandželosas "Lakers" kluba rindās, bet pašlaik viņš pārstāv Fīniksas "Suns" komandu. 2010.gadā Brauns piedalījās NBA "slam dunk" konkursā.

"Nevaru sagaidīt rītdienas cīniņu. "Slam dunk" konkursā ceru veikt dažus labus gājienus, lai iepriecinātu skatītājus. Taču diez vai varēšu viņus ar kaut ko pārsteigt," piektdien aizvadītajā preses konferencē Brauns bija pieticīgs. "Savas karjeras laikā "slam dunk" nekad lielu uzmanību neesmu pievērsis."

"Jā, man ir augstākais lēciens NBA, un par to esmu lepns. Augstais lēciens palīdz labāk spēlēt," stāstīja spēlētājs.

Brauns atzina, ka nav īpaši informēts par Latvijas labāko "dankeri" Kristapu Dārgo, tomēr no pāris redzētajiem video secinājis, ka viņš ir "radošs".

"Latvijā man patīk, šeit ir tiešām jauki. Braucieni uz citām zemēm ir jauna pieredze, iespēja piedzīvot ko jaunu," stāstīja spēlētājs. "Uz citām valstīm dodos bieži, ne katram ir šāda iespēja. Latvijā cilvēki ir jauki, taču daudzi no man pazīstamiem Latviju nemaz nezina."

Turnīru "Krastu mačs" 17.augustā plkst.13 atklās "slam dunk" un trīspunktu metienu konkurss.

Par labākā "dankera" godu "Krastu mača" turnīra ietvaros Brauns sacentīsies ar tādiem Latvijā labi zināmiem bumbas triecējiem grozā kā Kristaps Dārgais; Roberts Jaunozols, Kārlis Apsītis un Artūrs Bricis. Konkursantus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs SIA "Skonto būve" prezidents Guntis Rāvis, LNO direktors Andrejs Žagars, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents, izglītības un zinātnes ministra padomnieks sporta jautājumos Jānis Kols, basketbola leģenda Valdis Valters un Eiropas 2007.gada labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

Konkursa uzvarētājs balvā saņems 3000 eiro (2100 latus).

Savukārt tālmetienu konkursā piedalīsies tādi zināmi Latvijas basketbolisti kā Sandis Valters, Māris Gulbis, viens no U-18 Latvijas izlases līderiem Anžejs Pasečņiks, kā arī pērnā gada šī konkursa uzvarētājs Edgars Indāns.

Savukārt paši basketbola mači sāksies plkst.15. Diennakts laikā laukumā dosies 48 komandas.

Visu pasākuma laiku interneta tiešraidi nodrošinās Latvijas Televīzija (LTV), bet vairākas spēles tiešraidē translēs LTV 7.kanāls.

Pēc organizatoru aplēsēm, pērn "Krastu maču" klātienē apmeklēja ap 100 000 rīdzinieku, padarot to par vienu no populārākajiem Rīgas ostas un galvaspilsētas svētku pasākumiem. Savukārt laukumā devās ap 600 rīdzinieku, tajā skaitā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, aktieri, mūziķi, uzņēmēji un daudzi citi dažādu vecumposmu rīdzinieki.

Pirmais diennakts basketbola turnīrs noslēdzās ar Daugavas kreisā krasta uzvaru, bet divi nākamie - ar labā krasta panākumu.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!