Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) pēc svētdien Ēģiptes baznīcās notikušajiem sprādzieniem apsver iespēju šajā valstī jūlijā plānoto pasaules čempionātu U-19 vecuma jauniešu izlasēm, pārcelt uz citu valsti, vēsta portāls "sportando.com".

Kā ziņojām, aizvadītajā svētdienā sprādzienos divās kristiešu koptu baznīcās Ēģiptes pilsētās Tantā un Aleksandrijā, gāja bojā 44 un tika ievainoti vairāk nekā 100 cilvēki. Terorakti notika, kad baznīcās uz Pūpolsvētdienas dievkalpojumiem bija sapulcējušies daudz cilvēku.

Otrdien portāls "sportando.com", atsaucoties uz amerikāņu žurnālistu Edamu Zagoriu, ziņo, ka FIBA nopietni apsver iespēju no 1. līdz 9. jūlijam Ēģiptes galvaspilsētā Kairā plānoto pasaules čempionātu pārcelt uz citu valsti. Amerikāņu žurnālists norāda, ka vairāku valstu izlases drošības apsvērumu dēļ nevēlas doties uz Ēģipti.

Pasaules čempionātā U-19 izlasēm, kuram jāsākas pēc 81 dienas, bez mājiniekiem tiesības piedalīties ieguva arī ASV, Itālijas, Spānijas, Lietuvas, Vācijas, Francijas, Kanādas, Jaunzēlandes, Irānas, Angolas, Japānas, Mali, Puertoriko un Dienvidkorejas izlases, bet tām pievienosies vēl viena komanda no Dienvidamerikas.

Uz 2017. gada U-19 pasaules čempionāta rīkošanu bija pieteikusies arī Latvija, bet organizatoru tiesības tika piešķirtas Ēģiptes galvaspilsētai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!