Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss izcēlās ar trešo "triple-double" pēc kārtas un palīdzēja savai komandai izbraukumā ar 106:99 pārspēt Vašingtonas "Wizards".

Džeimss šīs spēles pirmajā puslaikā laukumā devās ar īpašu vēstījumu, uzsverot rasu vienlīdzību. Viņam viens apavs bija baltā krāsā, bet otrs – melnā, savukārt ar zelta krāsas burtiem bija rakstīts "Vienlīdzība" ("equality").

"Mums amerikāņiem, neatkarīgi no ādas krāsas, neatkarīgi no rases un neatkarīgi no tā, kas esam, jāsaprot, ka esam vienlīdzīgi un esam tiesīgi runāt par nopietnām tēmām," savu vēstījumu skaidroja Džeimss.

"Cavaliers" zvaigzne guva 20 punktus, izdarīja 15 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, sekmējot savas komandas 18 uzvaru 19 spēlēs. Tāpat Džeimsam šis bija trešais "triple-double" pēc kārtas, kā arī ceturtais piecās spēles.

Kevins Lavs "Cavaliers" palīdzēja ar 25 punktiem, bet "Wizards" rindās 27 punktus guva Bredlijs Bīls, kamēr 15 punktus un 10 atlēkušās bumbas pievienoja Džons Vols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!