Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lebrons Džeimss, kurš svētdien ar Klīvlendas "Cavaliers" komandu kļuva par NBA čempionu, neplāno ASV izlases rindās piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, vēsta izdevums "The Vertical".

Jau vēstīts, ka "Cavaliers" svētdien NBA finālsērijas izšķirošajā – septītajā – spēlē ar 93:89 (23:22, 19:27, 33:27, 18:13) izbraukumā pārspēja iepriekšējās sezonas čempionus Goldensteitas "Warriors", sērijā līdz četriem panākumiem triumfējot ar 4-3.

Džeimss, kurš trešo reizi kļuva par NBA čempionu, tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš finālsērijas septiņos mačos vidēji iemeta 29,7 punktus, izcīnīja 11,3 atlēkušās bumbas un veica 8,7 rezultatīvas piespēles.

Divkārtējais olimpiskais čempions Džeimss oficiāli nav paziņojis par savu lēmumu, taču "The Vertical" informācijas avoti vēsta, ka NBA šī brīža spilgtākā zvaigzne, sliecas augustā uz Riodežaneiro nedoties.

Par Džeimsa nodomiem pagaidām oficiāli nav informēta arī ASV izlases vadība, tomēr informācijas avots vēstīja, ka izlases vadība ir gatava, ka viens no komandas līderiem olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies.

Džeimss ASV izlasi ir pārstāvējis kopš 2004. gada, uzvarot 2008. gada Pekinas un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, bet 2004. gadā Atēnu olimpiskajās spēlēs izcīnot bronzas medaļu. Tāpat viņam ir 2006. gada pasaules čempiona tituls.

Iepriekšējās trīs olimpiskajās spēlēs ASV izlasi ir pārstāvējuši vēl tikai Kriss Pols un Karmelo Entonijs.

Šobrīd ir skaidrs, ka ASV izlasei olimpiskajās spēlēs nevarēs palīdzēt arī tādas NBA zvaigznes kā Stīvens Karijs, Rasels Vestbruks, Džeimss Hārdens, Kriss Pols, Bleiks Grifins, Entonijs Deiviss, Džons Vols un Lamarkuss Oldridžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!