Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss bija ļoti priecīgs par 30 000 gūto punktu sasniegšanu, sakot, ka tas ir īpašs brīdis.

Jau vēstīts, ka Džeimss kļuva par septīto spēlētāju NBA vēsturē, kurš guvis 30 000, turklāt viņš kļuvis par jaunāko spēlētāju, kuram tas izdevies. Zīmīgo ierakstu savā karjerā viņš veica mačā, kurā "Cavaliers" 114:102 zaudēja Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio "Spurs".

Pirms šīs spēles Džeimsa rēķinā bija 29 993 punkti, bet šajā mačā viņš sameta 28 punktus. Savulaik Kobe Braients 30 000 punktu guva 34 gadu un 104 dienu vecumā, bet Džeimss šo robežu ir sasniedzis būdams 33 gadus un 24 dienas vecs. Viņš līdz ar to pievienojās ne tikai Braientam, bet arī Karīmam Abduldžabaram, Karlam Melonam, Maiklam Džordanam, Viltam Čemberleinam un Dirkam Novickim.

"Šis ir ļoti īpašs brīdis. Mans ceļojums sākās, kad piecu gadu vecumā pirmo reizi paņēmu rokās basketbola bumbu un kad deviņu gadu vecumā sāku spēlēt organizētu basketbolu. Esmu pateicību parādā daudziem cilvēkiem," pēc spēles Ziemeļamerikas medijiem teica.

"Es pat neesmu spēlētājs, kuram svarīgākais ir punktu gūšana. Man patīk piespēlēt komandas biedriem. Esmu priecīgs, ka esmu jaunākais, kurš sasniedzis 30 000 punktus. Esmu ieguldījis ļoti daudz darba. Es gribu izbaudīt šo brīdi kopā ar draugiem un ģimeni. Vēlos apsēsties, iedzert vīnu un parunāt par sasniegumiem," viņš skaidroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!