Foto: AP/Scanpix/LETA

Klīvlendas "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss pēdējos trīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas mačus aizvadījis ar lauztu roku.

Jau ziņots, ka piektdien par NBA čempioniem otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā tika kronēti Goldensteitas "Warriors" basketbolisti. NBA finālsērijas ceturtajā spēlē "Warriors" viesos ar 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20) pārliecinoši apspēlēja "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Pēc sērijas beigām Džeimss atklāja, ka pēdējos trīs mačus aizvadījis ar lauztu roku.

"Ļāvu emocijām no sevis izspiest maksimumu. Noslēdzošās trīs spēlēs būtībā nospēlēju ar lauztu roku," atklāja Džeimss.

Rokas lūzumā Džeimss iedzīvojās pēc finālsērijas pirmās spēles. Tās pamatlaika izskaņā, rezultātam esot neizšķirtam 107:107, "Cavaliers" basketbolists Ērls Smits dīvainā kārta neuzbruka grozam, nedodot piespēli arī Džeimsam. Pēcāk Klīvlendas vienība piedzīvoja zaudējumu, bet Džeimss pēc cīņās ģērbtuvē esot sadauzījis tāfeli, tādā veidā arī laužot roku.

"Acīmredzot boksēšanās nav domāta man," noteica Džeimss.

Par Džeimsa gūto savainojumu informācija netika publiskota, lai to neuzzinātu "Warriors".

Džeimss šajā vasarā, visticamāk, kļūs par brīvo aģentu. Jau kādu laiku tiek runāts, ka viņš pārcelsies uz citu NBA komandu, apvienojoties ar kādu citu līgas zvaigzni.

"Pagaidām nav ne jausmas, kur spēlēšu nākamsezon. Man viss ir jāapspriež ar ģimeni, lai lemtu, ko darīt tālāk. Pagaidām man nav atbildes," norādīja Džeimss.

Tieši "Cavaliers" komandā Džeimss uzsāka savu NBA karjeru, bet komandu pretrunīgā veidā atstāja 2010.gadā, lai pievienotos Maiami "Heat", kur basketbolists izcīnīja divus čempiontitulus. Savukārt 2014.gadā viņš atgriezās Klīvlendas vienībā, kopā ar to 2016.gadā kļūstot par NBA čempionu.

"Warriors" komanda par NBA čempioni tagad kļuvusi sesto reizi, kamēr "Cavaliers" savu vienīgo titulu izcīnīja 2016.gadā. Abas komandas līgas finālā tikās jau ceturto gadu pēc kārtas, kas bija vēl nebijis gadījums Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!