Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Lebrons Džeimss un Dirks Novickis ierosinājuši samazināt regulārajā čempionātā aizvadāmo maču skaitu.

Šobrīd NBA ierasts, ka regulārajā turnīrā katrai no 30 komandām jāaizvada 82 spēles, tomēr nu līgas zvaigznes ierosinājušas maču skaitu samazināt.

"Mazāks spēļu ir mazāk pārdoto biļešu, atribūtu un tādu lietu, taču no otras puses tas pasargā pašu svarīgāko - spēlētājus," izteicies Džeimss. "Ja basketbolisti gūst savainojumus tāpēc, ka ir pārāk daudz spēļu, nekāda reklāma līgai nesanāk."

Kā zināms, savainojuma dēļ nākamo sezonu nāksies izlaist Indiānas "Pacers" līderim Polam Džordžam, turklāt vismaz divus mēnešus līdzjutēji laukumā neredzēs aizvadītās sezonas NBA vērtīgāko spēlētāju Kevinu Durantu no Oklahomasitijas "Thunder", kurš lauzis pēdu.

Svētdien NBA grasās veikt eksperimentu un pirmssezonas pārbaudes spēlē starp Bruklinas "Nets" un Bostonas "Celtics" komandām ierasto 48 minūšu vietā nospēlēt 44, katru ceturtdaļu aizvadot pa 11 minūtēm.

"Minūtes neko nenozīmē. Mēs varētu aizvadīt arī 50 minūšu ilgu maču, ja tas būtu nepieciešams," paudis Džeimss. "Skaidrs, ka rīt vai tuvākajā laikā nekas nemainīsies. Taču par šo tematu mums noteikti vajag parunāt."

Džeimss ierosināja, ka komandas regulārajā čempionātā varētu aizvadīt pa 66 mačiem. Šāds spēļu skaits bija 2011./212.gada sezonā, kad līgu piemeklēja lokauts.

"Nedomāju, ka nepieciešamas 82 spēles, lai noteiktu tās astoņas komandas, kas no katras konferences sasniegs izslēgšanas spēlēs. To noskaidrot var krietni ātrāk, taču saprotu, ka tas ir bizness un katrs izlaists mačs nozīmē naudas zaudēšanu," uzskata Novickis.

NBA regulārajā čempionātā 82 spēles tiek aizvadītas jau kopš 1967./1968.gada sezonas, kad līgā vēl spēlēja vien 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!