Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) pāršalca negaidīta ziņa, ka Klīvlendas "Cavaliers" komandu vēlas pamest viens no līderiem Kairijs Īrvings, un par to sarūgtinājumu paudis arī Lebrons Džeimss, vēsta ārvalstu mediji.

Īrvings pagājušajā sezonā bija viens no komandas galvenajiem vilcējiem, regulārajā čempionātā vidēji gūstot 25,2 punktus un izdarot 5,8 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam vidēji spēlē 25,9 punkti 5,3 rezultatīvas piespēles. Neraugoties uz savu labo statistiku Īrvings vēlas pamest komandu, jo viņš noguris atrasties Džeimsa ēnā. Saspēles vadītājs vēlas kļūt par komandas līderi un būt galvenais uzvaru kaldinātājs, liecina NBA apskatnieku ziņojumi.

Savukārt Džeimss esot šokēts par šiem jaunumiem, uzskata ESPN žurnālists Braiens Vaindhorsts. NBA zvaigzne esot cerējis, ka abi vēl vismaz vienu sezonu nospēlēs kopā. Džeimss savos sociālo tīklu profilos neslēpa, ka viņam esot "smaga sirds". Tiesa, cits ESPN žurnālists Stīvens A. Smits ziņoja, ka pats Džeimss varētu būt viens no tiem, kurš nopludināja informāciju par Īrvinga vēlmi pamest "Cavaliers".

Viena no potenciālajām vietām, kur Īrvings varētu turpināt savu karjeru esot arī Ņujorkas "Knicks". Lai "Knicks" iegūtu Īrvingu, visticamāk, būtu jāveic trīs komandu maiņas darījums, un tajā tiktu iesaistīts arī Karmelo Entonijs.

"Knicks" komanda arī uzsvērusi, ka tā nav gatava pret Īrvingu iemainīt latvieti Kristapu Porziņģi un spāni Villiju Ernangomesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!