Foto: AP/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" izmantojis iespēju turpināt līgumattiecības ar prezidentu Filu Džeksonu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Patlaban 71 gadu vecajam Džeksonam, kurš "Knicks" vada trīs gadus, pēc šīs sezonas beigām ir iespēja izpirkt savu līgumu, kas 2014. gadā tika noslēgts uz pieciem gadiem.

Tiesa, ESPN vēsta, ka "Knicks" izmantojuši iespēju turpināt līgumattiecības ar Džeksonu, un pazīstamais speciālists prezidenta amatā palikšot vēl vismaz divus gadus.

Tieši ar "Knicks" komandu septiņdesmitajos gados Džeksonam kā spēlētājam izdevās divreiz triumfēt NBA čempionātā. Tieši ar Džeksona palīdzību izcīnītais tituls 1973.gadā ir pēdējais, ko Ņujorkas vienība spējusi iegūt.

No NBA Džeksons aizgāja 2011. gadā, bet kā trenerim viņam pasaules spēcīgākajā basketbola līgā kopumā 11 reizes izdevās triumfēt ar Čikāgas "Bulls" un Losandželosas "Lakers" vienībām.

"Knicks" komanda trešdien noslēdza sezonu, pēdējā regulārā čempionāta mačā ar 114:113 pārspējot Filadelfijas "76ers", tomēr Porziņģis muguras sāpju dēļ izlaida piekto spēli pēc kārtas. Ņujorkas vienība ceturto sezonu pēc kārtas nespēja kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Porziņģis šosezon aizvadītajās 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas. Savukārt pērn latvietis 72 spēlēs izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!