Foto: AFP/Scanpix

Eiropas spēcīgākā basketbola klubu turnīra ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēles otrdien iesākās ar Maskavas CKSA un Stambulas "Fenerbahce" uzvarām.

Regulārā čempionāta otrā spēcīgākā komanda Maskavas CSKA no Krievijas ar rezultātu 98:90 savā laukumā pārspēja spāņu Vitorijas "Baskonia" vienību.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Milošs Teodosičs, kura kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, bet 17 punktus sameta Nando de Kolo. "Baskonia" vienībā ar 17 punktiem izcēlās Šeins Larkins, bet 13 punktus pievienoja Rodrīgs Beobuā.

Visas spēles garumā risinājās līdzīga cīņa, bet mača pēdējās minūtēs CSKA komanda bija iedzinējos ar 86:88. Spēles izskaņā maskavieši veica 12:2 izrāvienu un garantēja sev uzvaru.

Citā spēlē Stambulas "Fenerbahce" izbraukumā ar rezultātu 71:58 uzvarēja Atēnu "Panathinaikos".

Stambulas komandai 23 punktus guva Bogdans Bogdanovičs, bet 16 punktus pievieno Nikola Kaliničs. Savukārt Atēnu komandu neglāba Keisija Riversa 16 un Maika Džeimsa 14 punkti.

Spēles pirmajā puslaikā laukumā dominēja "Panathinaikos", kas bija vadībā ar 14 punktu pārsvaru (42:28), tomēr otrajā puslaikā "Fenerbahce" pilnībā lauza spēles gaitu un pārņēma spēles kontroli savās rokās, izcīnot drošu uzvaru.

Cīņas risinās sērijā līdz trim uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!