Foto: F64
Nākamās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā basketbolā līdzšinējo 32 komandu vietā startēs 48 vienības, piektdien paziņoja rīkotāji.

Izmaiņas turnīra izspēles kārtībā ieviestas pēc pašu klubu pieprasījuma.

Apakšgrupas posmā katrā grupā turpmāk spēlēs sešas komandas agrāko četru vietā, kas katrai vienībai garantēs vismaz desmit mačus. Tāpat, lai samazinātu klubu ceļa izdevumus, apakšgrupas posmā grupas tiks sadalītas divās konferencēs pēc reģionālā principa.

Pēc pirmā posma spēlēm katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Nākamās sezonas Eiropas kausa izcīņas uzvarētāji iegūs tiesības 2014./2015.gada sezonā startēt ULEB Eirolīgas grupu turnīrā.

Eiropas kausa izcīņā līdz šim Latviju pārstāvējusi valsts čempionvienība "VEF Rīga". Iespējams, ka sacensību paplašinās un ļaus otrajā prestižākajā Eiropas klubu turnīrā startēt arī valsts vicečempioniem "Ventspils" komandai, kas līdz šim ierasti spēlējusi Izaicinājuma kausa sacensībās.

Kā ziņots, Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB) un Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") nav spējušas panākt vienošanos par divu Eiropas klubu turnīru apvienošanu. Iepriekš abas organizācijas vēlējās apvienot ULEB pārraudzīto Eiropas kausa izcīņas turnīru un "FIBA Europe" rīkotās Izaicinājuma kausa sacensības.

Līdz ar to vismaz no nākamās sezonas divu minēto turnīru apvienošana netiks īstenota, kas nozīmē, ka Eiropas klubi arī turpmāk sacentīsies trīs turnīros - ULEB Eirolīgā (24 komandas), Eiropas kausa turnīrā (48 komandas) un Izaicinājuma kausā.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempionāta bronzas medaļu ieguvēji "Valmiera" lēmuši nepretendēt uz vietu nākamās sezonas Izaicinājuma kausa sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!