Foto: F64

FIBAEurope noteiktajā termiņā – līdz 16.jūnijam – Latvijas vīriešu komandas BK "Ventspils", "VEF Rīga" un "Liepāja/Triobet" reģistrējušās startam 2014./2015.gada sezonas FIBA Izaicinājuma kausa izcīņai, savukārt valsts sieviešu čempionvienība "TTT Rīga" reģistrējusies līdzdalībai Eiropas kausa izcīņā.

Līdz 23.jūnijam klubiem jāapstiprina līdzdalība sacensībās un jānokārto pirmās finansiālās iemaksas.

Eiropas klubu turnīru regulārie dalībnieki BK "Ventspils" un "VEF Rīga" joprojām izskata iespēju startēt ranga ziņā otrajā nozīmīgākajā starptautiskajā klubu turnīrā Eiropas kausa izcīņā.

Ventspilniekiem, kā Latvijas čempioniem, garantēta vieta EK pamatturnīrā, bet kluba vadība, pirms pieteikties, vispusīgi izvērtē visus līdzdalības aspektus. Savukārt vicečempioni "VEF Rīga" saņēmuši turnīra rīkotāju uzaicinājumu pieteikties Eiropas kausa izcīņai, taču pagaidām nav precizēts vai komandai būs vieta starp 36 dalībniekiem. Eiropas kausa izcīņas dalībniekiem pieteikšanās termiņš ir 20.jūnijs. Atkarībā no tā, kā veiksies sarunas ar EK rīkotājiem, klubi lems par līdzdalību FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā.

Liepājas komanda FIBA sacensībās gatavojas startēt pirmo reizi.

"TTT Rīga" Eiropas arēnā gatavojas atgriezties pēc trīs gadu pārtraukuma. No 1960. līdz 1982.gadam 18 reižu Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros startējušas sešas reizes: divreiz Eiropas kausa izcīņā (2002. un 2007.), kā arī četras reizes Eirolīgā (2008-2011).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!