Foto: DELFI
Elektrības problēmu dēļ trešdien tika pārtraukta Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta pirmā astotdaļfināla spēle starp "Latvijas Universitātes" un "TTT Rīga - Juniores" komandām, kurai būs nepieciešama pārspēle.

Diagnostikas centrā notiekošajā mačā otrās trešdaļas trešajā minūtē mājinieces bija izvirzījušās vadībā ar 28:14, kad elektrības pazušanas dēļ dueli nācās pārtraukt.

Pēc līgas noteikumiem, ja šādā situācijā stundas laikā elektrība netiek atjaunota, mājiniecēm, kas šajā gadījumā bija "Latvijas Universitāte", pienākas tehniskais zaudējums ar 0:20. Tomēr "TTT Rīga - Juniores" piekritušas maču pārspēlēt un tas varētu notikt sestdien, noskaidroja aģentūra LETA.

Zīmīgi, ka bijis iespējams maču plkst.22 turpināt Olimpiskajā sporta centrā (OSC), tomēr tam gan "TTT Rīga - Juniores" nav piekritušas.

Abu komandu atbildes mačs ieplānots 17.martā, bet uzvarētāji divu spēļu summā sasniegs sešu vienību finālturnīru.

Otrajā astotdaļfināla pārī "Vega 1"/"Liepāja" tiksies ar RSU/"Merks" komandu, kas pirms izslēgšanas cīņu sākuma piesaistīja ilggadējo Latvijas izlases spēlētāju Zani Tamani.

Finālturnīram jau automātiski pēc otrā posma sacensībām kvalificējās pa divām spēcīgākajām Latvijas un Igaunijas komandām - "TTT Rīga", "Cēsis", latviešu Lauras Auderes un Gunas Lagzdiņas pārstāvētā "Tallinas Universitāte", kā arī Tallinas 1182.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalījās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tika izspēlēts viena apļa turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un sākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīja vēl divus apļus.

Trešajā posmā notiek divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām jauns ģenerālsponsors nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempiones titulu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!