Foto: F64
Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Guntis Endzels trešdienas zaudējumā Beļģijas klubam BC "Oostende" Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļas (FIBA-Eiropas) Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā vaino pārāk daudzās kļūdas izšķirošos brīžos.

"Izdevās uzspiest beļģiem cīņu. Tas arī bija uzdevums - neļaut viņiem spēlēt," BK "Ventspils" izplatītajā videomateriālā stāsta Endzels. "Pirmajā puslaikā nocīnījāmies ļoti labi. Otrajā puslaikā brīžiem pietrūka spēka un uzņēmības gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ļāvām par tālu atrauties Ostendes komandai. Cerība bija līdz spēles beigām."

Jau ziņots, ka izšķirošajā spēlē par iekļūšanu turnīra pusfinālā BK "Ventspils" viesos zaudēja ar 63:70 un visā sērijā ar 1:2.

"Pārāk daudz kļūdījāmies izšķirošos brīžos. 15 kļūdas ir par daudz," sacīja Endzels.

Treneris arī atzina, ka ja arī vienā no divām spēlēm viesos varētu uzvarēt, tad tā bijusi šī spēles. Kopumā Endzels deviņas šajā turnīrā aizvadītās spēles vērtē pozitīvi. "Palikām soli no "Final Four". Ja no spēles viedokļa, tad gan gāja kā pa viļņiem. Bija diametrali pretējas ne vien spēles, bet arī to puslaiki. Žēl, ka sniegums nenostabilizējās."

Lai iekļūtu finālturnīrā pietrūcis saspēlētības, komandas darba, ātras spēles, atlētisma un stabilitātes. Tomēr Endzels uzteica Artūru Bērziņu, kurš spēlējis labā līmenī. "Tomēr turnīrs atklāja vairāk problēmu nekā deva gandarījumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!