Foto: AP/Scanpix
Kristaps Porziņģis būtu ļoti labs Ņujorkas pārstāvis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēlē, uzskata latvieša komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" sastāvā un vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs.

Šo svētdien Ņūorleānā risināsies NBA Zvaigžņu spēle, kurā Porziņģis un deviņkārtējais "All-Star" maču dalībnieks Entonijs neiekļuva Austrumu konferences izlases sastāvā. Porziņģis gan piedalīsies meistarību konkursā un NBA Jauno zvaigžņu mačā.

Otrdien kļuva zināms, ka Austrumu konferences komandā atbrīvojusies viena vieta, jo savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Klīvlendas "Cavaliers" basketbolists Kevins Lavs. Galvenie pretendenti uz šo vakanto vietu ir Porziņģis un Entonijs, bet starp kandidātiem vēl minēts Bredlijs Bīls no Vašingtonas "Wizards".

"Būtu jauki, ja viens no viņiem diviem tiktu spēlēt. Katru gadu ir situācija, kad kādam tur pilnīgi noteikti vajadzētu būt, bet viņu neizvēlas. Jo vietu skaits tomēr ir ierobežots. Mūsu puiši netika šajās vietās, bet domāju, ka abi ir pelnījuši," saka "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornāčeks.

Ziemeļamerikas masu mediji norāda, ka favorīts izvēlei ir Porziņģis. Entonijs jau paziņojis, ka bija ieplānojis brīvu šo nedēļas nogali un vēlas atpūsties, bet Porziņģis, pēc viņa teiktā, "būtu labs Ņujorkas pārstāvis". "Es vienkārši vēlos izmantot šo nedēļas nogali. Es jau to biju saplānojis. Gribu atgūt spēkus. Arī morāli," saka Entonijs.

NBA komisārs Adams Silvers vienpersoniski drīkst uzaicināt basketbolistus uz atbrīvojušos vietu. Ja arī Entonijs saņems zvanu no Silvera, tad NBA kolektīvais darba līgums ļauj viņam atteikties no dalības, ja viņš nav bijis sākotnēji izvēlēts dalībai mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!