Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņģim šī būs ļoti svarīga sezona, jo viņam būs jāpierāda, ka spēj būt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" līderis, uzskata bijušais latvieša komandas biedrs Karmelo Entonijs.

Jau vēstīts, ka sezonas pirmajā spēlē Porziņģis parādīja iespaidīgu individuālo sniegumu, gūstot 31 punktu un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, taču "Knicks" ar 84:105 piekāpās Oklahomasitijas "Thunder", kuras sastāvā šosezon spēlē līdzšinējais Ņujorkas kluba līderis Entonijs.

"Šis Porziņģim būs ļoti svarīgs gads. Pagājušajos divos gados ap viņu bija komandas biedri, kas viņu pasargāja. Es vienmēr uzņēmos vainu un noņēmu no viņa spiedienu. Tagad viņam ir jāuzņemas šī līdera loma. Viņam jābūt gatavam visam, kas viņu sagaida," pēc spēles teica Entonijs, kurš citēts portālā "newsday.com". "

Pats Porziņģis jau iepriekš ir teicis, ka viņš nebaidās no "Knicks" līdera lomas, un to viņš vēlreiz apstiprināja arī pēc zaudējuma pirmajā mačā.

"Es nekad par sevi nešaubos. Man nekad nav sajūtas, ka kaut kam neesmu gatavs. Es no tā nebaidos. Man bija lieliska pieredze redzēt, kā Entonijs strādā laukumā un ārpus tā. Es domāju, ka iegūtās zināšanas izmantošu," skaidroja Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!