Foto: USA Today Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs nav sajūsmā par kluba prezidenta Fila Džeksona šosezon spītīgi uzspiesto trijstūra uzbrukuma sistēmu, kurā Entonijam ir krietni mazāka loma komandas sniegumā, kamēr cits komandas spīdeklis Kristaps Porziņģis atzīst, ka šajā sistēmā visiem laukumā esošajiem spēlētājiem ir vienādas izredzes uzbrukt grozam.

"Knicks" komandas prezidents Džeksons jau iepriekš vairākkārt norādījis, ka vēlētos, lai spēlētāji izmantotu tā dēvēto trijstūra uzbrukumu, uzsverot, ka Entonijs parasti nedaudz pārtur bumbu, līdz ar to uzbrukums zaudē savu asumu. Šosezon šī sistēma mēģināta vairākkārt, taču parasti nesekmīgi. Tomēr Džeksons nedomā atkāpties no saviem uzskatiem un piektdien, dienu pirms spēles Detroitā, kurā "Knicks" zaudēja "Pistons" komandai ar 92:112, pats idejas autors, kurš savulaik kā treneris ir izcīnījis 11 NBA čempiona titulus, devās laukumā, lai spēlētājiem mācītu trijstūra uzbrukuma sistēmu.

Kā norāda Porziņģis, izmantojot šo sistēmu, uzbrukumā jebkuram no pieciem laukumā esošajiem "Knicks" spēlētājiem ir vienādas iespējas tikt pie noslēdzošā metiena.

"Pret "Pistons" mēs 90% uzbrukumu izmantojām trijstūri. Šajā sistēmā jebkurš var tikt pie metiena, tas ir tāds brīvais basketbols, jo pirms uzbrukuma nezinām, kurš metīs," pēc sestdienas spēles norādīja Porziņģis, kura teikto citē laikraksts "The New York Daily News". Porziņģis sestdien izdarīja 16 metienus un guva 18 punktus, kļūdams par rezultatīvāko komandā.

Latvietis gan neslēpa, ka brīžiem šajā uzbrukuma sistēmā tiek spēlēts tieši uz viņu. Savukārt krasi pretēja situācija ir ar Entoniju, kura rezultativitāte, pateicoties piekoptajai sistēmai, pēdējos mačos ir acīmredzami samazinājusies.

Sestdien pret "Pistons" komandu Entonijs izdarīja vien deviņus metienus, tikai trešo reizi savā 14 gadus ilgajā NBA karjerā nesasniedzot desmit metienu robežu, kad viņš nospēlējis vismaz 35 minūtes.

"Knicks" spīdeklis pēdējos piecos mačos nav guvis vairāk par 20 punktiem, bet sestdien iemestie 13 punkti bija atkārtots sliktākais rādītājs kopš 1. janvāra.

Ja pēc iepriekšējā mača pret Milvoki "Bucks" komandu, kurā Entonijs guva 16 punktus, viņš to novēla uz pretinieku ciešo aizsardzību, pēc sestdienas cīņas basketbola zvaigzne jau neslēpa, ka trijstūra uzbrukuma sistēmā viņam nav daudz iespēju izcelties.

"Uzbrukumā mēs spēlējam sistēmu, pie kuras man tiek tikai tas, ko pretinieki atļauj. Mans uzdevums šajā sistēmā ir spēlēt pareizi, lai tā darbotos. Diemžēl, bet man marta vidū ir grūti runāt par to, ka mēs vēl strādājam pie kādas sistēmas apgūšanas, nevis spēlējam basketbolu," Entonijs uzskata, ka jaunas sistēmas ieviešana šajā sezonas posmā ir gana novēlota.

Entonijs ar šosezon vidēji mačā 22,9 gūtiem punktiem joprojām ir labākais "Knicks" rindās, kamēr Porziņģis vidēji mačā guvis 18,1 punktus, bet saspēles vadītājs Deriks Rouzs 17,8 punktus.

Vēstīts, ka "Knicks" šosezon 66 spēlēs ir tikusi pie 26 uzvarām, Austrumu konferencē ieņemot 12. vietu. Lai gan no astotajā pozīcijā esošās Milvoki "Bucks" vienības ņujorkieši atpaliek par piecu uzvaru tiesu, tomēr viņu izredzes tikt izslēgšanas spēlēs netiek vērtētas augstu.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs jau svētdien, kad principiālā duelī turpat Ņujorkā viesosies pie Austrumu konferences pārliecinoši vājākās šīs sezonas komandas Bruklinas "Nets", kura izcīnījusi vien 11 uzvaras 64 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!