Foto: LETA

Favorītes "VEF Rīga" un "Ventspils" piektdien ar uzvarām sāka "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas.

Saspringtākā cīņa izvērtās Ventspilī, kur valsts vicečempioni "Ventspils" ar 86:70 (17:15, 16:22, 28:23, 25:10) pārspēja "Jēkabpils" spēlētājus.

Pēc trešās ceturtdaļas ventspilnieki bija vadībā vien ar 61:60, un arī ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē rezultāts bija vien 68:65. Tomēr turpinājumā "Ventspils" veica izrāvienu 16:2, nodrošinot uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 gūtajiem punktiem bija amerikānis Džerajs Grānts, 16 punktus pievienoja Lorenco Viljamss, bet pa 14 punktiem iemeta Ronalds Zaķis un Jānis Timma, kura kontā bija arī 11 bumbas zem groziem.

Tikmēr "Jēkabpils" komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kemerons Rendlss.

Valsts čempioni "VEF Rīga" neitrālā laukumā Smiltenē ar 85:68 (20:15, 18:16, 18:16, 29:21) pārspēja šīs sezonas lielāko pārsteigumu autorus "Jūrmala"/"Fēnikss".

Šeit ceturtās ceturtdaļas ievadā mājiniekiem bija jau stabils desmit punktu pārsvars, kas tika noturēts arī līdz cīņas beigām.

Šajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem un 11 izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Deriks Nikss, 15 punktus sameta Entveins Robinsons, bet attiecīgi 14 un 13 punktus guva Kristaps Janičenoks un Artūrs Strēlnieks.

Savukārt jūrmalnieku rindās ar 14 punktiem izcēlās Džonatans Havkinss.

Līdz ar to sērijās līdz trim uzvarām "VEF Rīga" un "Ventspils" pārņēma vadību ar 1-0. Otrie mači svētdien notiks Jūrmalā un Jēkabpilī.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" aizvadīja 12 spēles, kurās izcīnīja desmit uzvaras un ierindojās otrajā vietā, automātiski kvalificējoties pusfinālam. Savukārt jūrmalnieki regulārajā čempionātā bija sestie un pirmo reizi kluba vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 negaidīti pārspēja pērnās sezonas un šīgada regulārā čempionāta trešo spēcīgāko klubu "Valmiera".

Abu komandu vienīgajā savstarpējā mačā regulārajā čempionātā "Jūrmala"/"Fēnikss" savā laukumā tika pie sensacionālas uzvaras otrajā pagarinājumā ar 116:110.

Tikmēr ventspilnieki 22 regulārā čempionāta spēlēs tika pie 20 panākumiem un ieņēma pirmo vietu, kas ļāva uzreiz kvalificēties pusfinālam. Savukārt "Jēkabpils" pēc regulārajā čempionātā ieņemtās ceturtās vietas ceturtdaļfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus.

Abu komandu divās tikšanās reizēs regulārajā čempionātā allaž pārāki bija ventspilnieki, savā laukumā uzvarot ar 75:66, bet viesos triumfējot ar 80:78.

Pēc tam LBL finālā komandas sacentīsies līdz četrām uzvarām.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!