Foto: PantherMedia/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA), īstenojot savu antidopinga programmu, 2014.gada laikā lielākajās sacensībās nav konstatējusi aizliegto vielu lietošanas gadījumus.

FIBA 2014.gadā veikusi vairāk nekā 300 sportistu pārbaudi Pasaules kausā vīriešiem, pasaules čempionātā sievietēm, kā arī pasaules čempionātos U-17 vecuma grupā, katrā no dalībkomandām pārbaudot vismaz trīs sportistus.

Rezultāti liecina, ka nevienā no paraugiem nav atklāta aizliegto vielu lietošana.

"Šogad veiktā antidopinga kontrole bijusi līdz šim lielākā FIBA vēsturē, tāpēc varam droši apgalvot, ka attīstāmies un cenšamies padarīt šo spēli godīgu, kāda tā ir bijusi līdz šim un, cerams, tāda arī paliks," izteicies FIBA ģenerālsekretārs Patriks Baumans.

Pasaules vadošā basketbola institūcija sastrādājusies ar valstu nacionālajām antidopinga organizācijām, lai panāktu efektīvu sportistu testēšanu. Šīs sadarbība ļāvusi iekrāt 80 pasaules līmeņa sportistu asins un urīna paraugus.

FIBA ziņo, ka veikusi sarunas ar katru nacionālo antidopinga organizāciju no valstīm, kas piedalījušās tās rīkotajos turnīros, bet ar 16 valstīm sadarbojas īpaši cieši.

FIBA uzskata, ka plašā antidopinga kontrole ļaus tai īstenot jaunos noteikumus Pasaules antidopinga kodeksā, kas stāsies spēkā 2015.gada 1.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!