Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Deivids Fizdeils metis izaicinājumu kluba līderim Kristapam Porziņģim kļūt par NBA regulārās sezonas vērtīgāko un labāko aizsardzības spēlētāju, vēsta "slamonline.com".

Intervijā portālam "The Undefeated", Fizdeils izteicies, ka latvieti neierobežos un ļaus viņam spēlēt brīvi, kas pavēršot iespējas pacīnīties par NBA regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja trofeju.

Fizdeils atzīst, ka labi saprotas ar Porziņģi: "Man šķiet, ka viņam patīk manas idejas par to, ko vēlos izdarīt kopā ar komandu. Kristaps ir izteicis patiku par manu stingro pieeju treniņiem. "

Pēdējais "Knicks" komandas spēlētājs, kurš izcīnīja vērtīgākā spēlētāju balvu bija Viliss Rīds 1970.gadā, taču Taisons Čandlers 2012. gadā izcīnīja balvu kā labākais līgas aizsardzības spēlētājs.

Porziņģis pagājušajā sezonā ievērojami progresēja, vidēji mačā gūstot 22,7 punktus, izcīnot 6,6 atlēkušās bumbas un bloķējot 2,4 pretinieku metienus, taču sarautu krustenisko saišu dēļ lielisko sezonu nespēja pabeigt. Pašlaik Porziņģis iziet atveseļošanās procesus un nav precīzi zināms, kad latvietis varēs atgriezties NBA laukumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!