Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis piektdien Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandas rindās kļuva par Igaunijas čempionu.

Finālsērijas piektajā spēlē "Kalev"/"Cramo" savu skatītāju priekšā ar 81:54 (18:8, 26:15, 20:12, 17:19) uzvarēja Tartu TU/"Rock" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1 un izcīnot piekto čempionu titulu pēdējos sešos gados.

Freimanis ar 15 punktiem bija otraIs rezultatīvākais "Kalev"/"Cramo" komandā, jo 19 punktus guva Moriss Karijs.

Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 31 minūti un četras sekundes, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no septiņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Latvijas basketbolista rēķinā bija arī septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas un viena pārķerta bumba, kā arī divas piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas viņam deva 17 efektivitātes koeficienta punktus.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos "Kalev"/"Cramo" mājās uzvarēja ar 97:81 un 71:69, bet trešajā mačā viesos zaudēja ar 68:75.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā "Kalev"/"Cramo" ar 3-0 apspēlēja daudzu latviešu pārstāvēto "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu, kas ar nosaukumu "Valka"/"Valga" cieta zaudējumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijā pret "VEF Rīga" komandu. Savukārt pusfinālā "Kalev" ar 3-0 pārspēja Raplas "Avis" komandu.

Freimaņa pārstāvētā komanda šosezon sacentās arī VTB Vienotajā līgā, kur 30 spēlēs tika pie astoņām uzvarām, kas deva 14.vietu 16 komandu vidū.

Karjeras ievadā Freimanis spēlēja Latvijas komandās "ASK Rīga" un "VEF Rīga", kā arī Seviljas "Cajasol" fārmklubā "Cajasol Cordoba", kas spēlēja trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā. Savukārt pēc tam viņš pārstāvēja Spānijas otrās līgas komandas "Girona" un Veskas "Lobe", pāris maču aizvadīja augstākās līgas vienībā Sansebastjanas "Lagun Aro", kā arī vienu sezonu nospēlēja Itālijas A sērijas klubā Montegranaro "Sutor". Savukārt 2013./14.gada sezonu viņš aizvadīja Ukrainas komandā Južnijas "Himik", kurā bija viens no līderiem un palīdzēja vienībai sasniegt nacionālā čempionāta finālu.

Freimanis Tallinas komandā aizvadīja iepriekšējās sezonas pirmo pusi, bet otrajā daļā viņš pievienojās Krievijas komandai Kazaņas "Unics". Tomēr vasarā neilgi pirms Eiropas čempionāta Latvijas izlases basketbolists atgriezās Tallinas klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!