Foto: DELFI
Latvijas vīriešu basketbola izlase ar pārliecinošu uzvaru pirmdien iesāka pārbaudes spēļu ciklu pirms 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībām.

Savā pirmajā pārbaudes spēlē Ainara Bagatska vadītā valstsvienība Pērnavā ar 70:45 (19:13, 22:16, 14:7, 15:9) pieveica Igaunijas izlasi. Otrdien abas izlases tiksies vēlreiz, šoreiz spēle notiks Valgā.

Latvijas basketbolisti ar teicamu aizsardzību sāka maču, piektajā minūtē panākot 13:0. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām igauņi pietuvojās līdz 13:19, bet otrās ceturtdaļas vidū arī līdz 25:26. Tomēr pirmā puslaika izskaņa piederēja Latvijas izlasei, kas panāca 41:27, bet igauņi līdz ar puslaika beigu signālu guva divus punktus, nedaudz samazinot starpību.

Izšķiroša mačā bija trešā ceturtdaļa, kad Latvijas basketbolisti turpināja palielināt savu pārsvaru – 47:31, bet pēc trīs ceturtdaļām Latvijas pārsvars bija gandrīz 20 punkti. Pēdējā ceturtdaļā Latvijas pārsvars pārsniedza arī 20 punktu robežu, bet spēles beigās pārsvars bija 25 punkti – 70:45.

Latvijas izlases rindās spēlē laukumā devās visi 12 spēlētāji, bet pie punktiem netika tikai Jānis Strēlnieks un Andrejs Gražulis. Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 13 punktiem bija Mārtiņš Meiers, 10 punktus guva Ronalds Zaķis, pa astoņiem punktiem – Andrejs Šeļakovs un Haralds Kārlis, septiņus punktus – Jānis Blūms, pa sešiem punktiem – Rolands Freimanis un Žanis Peiners, piecus punktus - Kristaps Janičenoks, četrus punktus – Aigars Šķēle, bet trīs punktus – Ingus Jakovics.

Igaunijai 10 punktus guva Tanekls Kurbs un Janari Jesārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!