Foto: DELFI

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 14 punktus ULEB Eirolīgas spēlē Kauņā, tomēr viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" piedzīvoja kārtējo zaudējumu.

Aizvadītajā cīņā "Brose" ar rezultātu 72:86 (22:18, 17:29, 16:24, 17:15) viesos piekāpās Lietuvas vienībai Kauņas "Žalgiris".

Strēlnieks nospēlēja 25 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem, kā arī vienīgo tālmetienu un visus trīs soda metienus. Tāpat viņa kontā bija arī trīs izprovocēti pārkāpumi, kas deva 17 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvāk "Brose" sastāvā nospēlēja vienīgi 15 punktus iemetušais Daniels Teiss.

Tikmēr "Žalgiris" vienībā ar 23 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās uzbrucējs Pauļus Jankūns, bet 19 punktus iemeta Kevins Pangoss.

"Brose" komanda deviņās Eirolīgas spēlēs guvusi tikai divas uzvaras. Pirmos piecus zaudējumus Vācijas čempione piedzīvoja ar ne vairāk kā četriem punktiem, bet pēdējos divos bijis attiecīgi septiņu un 14 punktu deficīts.

Turnīra līdere ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pagājušās sezonas čempione Maskavas CSKA no Krievijas, kurai ar sešiem panākumiem seko Madrides "Real" vienība no Spānijas, bet pa piecām uzvarām astoņās cīņās guvusi Spānijas vienība Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā šim turnīram ir arī Artūrs Kurucs, Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, kā arī vēl viena Stambulas vienība "Fenerbahce".

Tikmēr "Brose" kopvērtējumā atkāpusies uz noslēdzošo, 16.pozīciju.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!