"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē trešdien "Jēkabpils" komanda ar rezultātu 88:75 (25:25, 22:19, 14:10, 27:21) izbraukumā pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Uzvarētājiem ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās amerikāņu leģionārs Tods O'Braiens, bet LU komandai ar 19 punktiem palīdzēja Kristaps Dārgais, bet 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Harija Rubeņa rēķinā.

Šis mačs abām komandām bija otrā savstarpējā tikšanās šajā sezonā. Iepriekšējā spēlē, kas tika aizvadīta 18.oktobrī Jēkabpilī, ar rezultātu 84:81 uzvarēja LU vienība.


LBL kopvērtējuma augšgalā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs atrodas "Ventspils" basketbolisti, čempionvienība "VEF Rīga" ir otrā ar pieciem panākumiem sešās cīņās, bet "Valmiera" ar desmit panākumiem 13 cīņās ieņem trešo pozīciju.

Ceturto vietu ar septiņām uzvarām 13 cīņās ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, bet pa septiņiem panākumiem 14 mačos tagad izcīnījušas gan LU, gan "Jēkabpils" komandas. "Barons kvartāls" komandas kontā ir sešas uzvaras 12 spēlēs, "Jelgava" tikusi pie pieciem panākumi 12 spēlēs, bet "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti uzvarējuši četrās no desmit spēlēm.

"Turība" ar trim panākumiem 13 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara astoņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!