Foto: DELFI
Graujošu uzvaru ULEB Eirolīgas otrā posma grupu turnīra spēlē ceturtdien izcīnīja Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar 92:56 (26:21, 18:16, 26:9, 22;10) pieveica Vācijas klubu Berlīnes "Alba".

Vēl pēc pirmā puslaika nekas neliecināja, ka "Žalgiris" gūs tik pārliecinošu uzvaru – pēc nospēlētām 20 minūtēm Kauņas klubs bija vadībā ar 44:37. Tomēr otru puslaiku "Žalgiris" basketbolisti iesāka ar izrāvienu 14:0, bet pēdējās 20 minūtes uzvarēja ar 48:19.

Kauņas komandai 22 punktus guva Marko Popovičs, 17 punktus – Tremels Dardens, bet 14 punktus – Mindaugs Kuzminsks. "Albas" komandā tikai divi basketbolisti sasniedza 10 gūto punktu robežu – Jasins Idbihi (12 punkti) un Deriks Bjarss (10 punkti).

"Žalgiris" tā bija otrā uzvara sešās spēlēs otrajā posmā un ar panākumu komanda pārtrauca trīs spēļu zaudējumu sēriju. Kopvērtējumā E grupā Kauņas "Žalgiris" gan ieņem tikai sesto vietu, tomēr uzvara saglabā vēl Lietuvas basketbola grandam reālas cerības pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!