Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis svētdien guva 20 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Igaunijas komandai Tallinas "Kalev" izbraukumā ar 78:77 (19:15, 22:15, 20:25, 17:22) pieveikt Nikolaja Mazura trenēto Gruzijas klubu Tbilisi "Vita".

Šīs sezonas Vienotās līgas jaunpienācēja "Vita" šosezon cietusi daudz pārliecinošu zaudējumu, turklāt neveiksmes piedzīvojusi visās 20 turnīra spēlēs. Tiesa, svētdienas duelī pret "Kalev" šis klubs pretiniekiem izrādīja cienījamu pretestību, noslēdzošās ceturtdaļas laikā atspēlējoties no desmit punktu deficīta. Pēdējā uzbrukumā "Vita" basketbolistam Danielam Bedžarano izdevās iemest tālmetienu, tomēr tas neko nelīdzēja.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā iemeta desmit no 14 divpunktu raidījumiem, taču grozam secen lidoja visi pieci tālmetieni. Latvietis šajā mačā izcēlās arī ar 11 bumbām zem groziem, kas ļāva tikt pie "double-double", vienas rezultatīvas piespēles, vienas pārtvertas bumbas, piecām kļūdām un divām piezīmēm.

Mazurs par "Vita" galveno treneri tika apstiprināts šī gada sākumā.

Ar 19 uzvarām 20 spēlēs līgas līderpozīcijā atrodas Krievijas grands Maskavas CSKA, bet Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda ar 11 panākumiem 14 mačos atrodama ceturtajā pozīcijā.

Vēl "Ņižņij Novgorod" vienība, ko trenē latvieši Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar desmit uzvarām 18 spēlēs ieņem astoto vietu, bet "Kalev" un Latvijas komanda "VEF Rīga" ar pieciem panākumiem meklējamas attiecīgi 14. un 15.vietā. Savukārt "Vita" ar 20 zaudējumiem 20 mačos ir noslēdzošajā, 16.vietā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!