Foto: F64

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis otrdien guva 26 punktus VTB Vienotās līgas mačā un sekmēja Igaunijas komandas Tallinas "Kalev" uzvaru.

Freimaņa pārstāvētā "Kalev" vienība savā laukumā ar rezultātu 89:81 (26:10, 21:27, 24:22, 18:22) pārspēja Krievijas komandu Volgogradas "Krasnij oktjabrj".

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 19 sekundes, trāpīja piecus no septiņiem divpunktu un četrus no septiņiem trīspunktu metieniem, kā arī visus četrus izpildītos soda metienus.

Freimanis izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja četras piezīmes, bet pats saņēma piecas piezīmes.

Latvijas basketbolists piektās piezīmes dēļ laukumu atstāja nepilnas četras minūtes pirms mača beigām, kad "Kalev" komandai bija astoņu punktu pārsvars (79:71).

"Kalev" komandai izdevās lielisks spēles sākums. Pirmā ceturtdaļa tika uzvarēta ar 26:10, bet turpinājumā izdevās panākt arī 19 punktu pārsvaru. Mača beigu daļā "Krasnij oktjabrj" starpību samazināja līdz četriem punktiem, tomēr Igaunijas klubs nosargāja vadības grožus.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 24 uzvarām 26 spēlēs ir Maskavas CSKA, ar 21 panākumu 24 mačos seko Kazaņas "Unics", bet ar 13 panākumiem 17 cīņās trešajā pozīcijā ierindojas Sanktpēterburgas "Zeņit", kuru pārstāv latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš. Savukārt galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā "Ņižņij Novgorod" vienība, kuras treneru kolektīvā strādā latvieši Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar 14 uzvarām 24 spēlēs atrodas astotajā vietā.

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, ar septiņām uzvarām 23 cīņās ieņem 14.pozīciju, savukārt Freimaņa pārstāvētais "Kalev" ar tādām pašām sekmēm ieņem 13.vietu, jo savstarpējās spēlēs pret Latvijas klubu ir bijis nedaudz veiksmīgāks.

Kopvērtējumā pēdējo vietu ieņem Latvijas speciālista Nikolaja Mazura trenētā pastarīte Tbilisi "Vita" no Gruzijas, kas joprojām uzvaras nav izcīnījusi un ar 25 zaudējumiem ir pēdējā, 16.vietā.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!