Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" ir lielu izmaiņu laikā, jo pagaidām tās sastāvā ir tikai desmit spēlētāji un nepieciešams papildinājums, pēc kārtējā rīdzinieku zaudējuma VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā izteicās vienības galvenais treneris Jānis Gailītis.

Kā zināms, "VEF Rīga" svētdien savā laukumā ar 76:95 (16:30, 22:21, 19:26, 19:18) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

"Neaizvadījām visu spēli vienā līmenī, bija lieli kritumi un kāpumi. Bija daudz kļūdu aizsardzībā, ielaisti viegli punkti. Tomēr dažbrīd parādījām raksturu. Strādāsim, lai labais sniegums būtu ilgāk," preses konferencē atzina Gailītis. "Pagaidām vēl meklējam spēles stilu, esam lielu izmaiņu laikā, un lielas izmaiņas vēl priekšā, jo esam tikai desmit spēlētāji, bet mums nepieciešams papildinājums."

Jau vēstīts, "VEF Rīga" trešdien pārtrauca sadarbību ar zviedru saspēles vadītāju Ludvigu Hākansonu, kurš šosezon tika izīrēts no Spānijas granda Barselonas "Lassa". Hākansons jau pirms divām nedēļām patvaļīgi devās uz Spāniju, lai pievienotos talantīgā Kristapa Porziņģa bijušajam klubam "Sevilla" no Spānijas, neinformējot "VEF Rīga" vadību par atgriešanās laiku.

"Hākansonam bija savi plusi un savi mīnusi, bet viņš bija nozīmīga mūsu komandas daļa," izteicās "VEF Rīga" treneris.

Svētdien notikušajā mačā trešās ceturtdaļas vidū rīdzinieki pamazām samazināja rezultāta starpību, un pēc sešām ar pusi nospēlētām minūtēm "Zeņit" bija vadībā tikai ar 54:50. Tiesa, ceturtdaļas noslēgumā Sanktpēterburgas klubam atkal bija 20 punktu pārsvars.

"Kad bijām pietuvojušies rezultātā, pāris momentus aizsardzībā nospēlējām nedisciplinēti. Ja visu spēli veicas aizsardzībā, labi ies arī uzbrukumā," piebilda Gailītis.

Kā zināms, "Zeņit" rindās spēlē arī divi latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš, kurš svētdienas mačā izcēlās ar 19 punktiem.

"Žēl, ka Bērziņš sameta tieši pret mums, bet viņš ir labs spēlētājs. Arī Timma ir labs, ne velti pildīja Sanktpēterburgas kluba kapteiņa pienākumus," norādīja rīdzinieku treneris.

"Zeņit" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija amerikāņu snaiperis Raiens Tūlsons, bet 23 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Pāvels Antipovs.

"Ļoti labi, ka parādījām raksturu. Kad bija krīze laukumā, pat neņēmām pārtraukumu, jo redzējām, ka vienība savāksies," preses konferencē atzina Sanktpēterburgas vienības otrais treneris Boriss Semjonovs. "Mums divi kapteiņi dabūjuši traumas, tāpēc tagad par tādu iecelts Timma. Cerams, ka viņam veiksies labāk, viņš komandā spēlē lielu lomu."

Pagājušās sezonas "VEF Rīga" kapteinis Timma "Zeņit" sastāvā spēlē no sezonas sākuma, kurš Vienotajā līgā izcēlies ar vidēji 13,2 punktiem. Latvijas basketbolists ir viens no desmit pretendentiem uz turnīra janvāra labākā spēlētāja balvu.

Savukārt Bērziņš komandai pievienojās janvāra vidū, bet pirms tam šosezon viņš pārstāvēja Krievijas vienību "Ņižņij Novgorod", kuras galvenais treneris ir Ainars Bagatskis. Bērziņš "Zeņit" komandā pirms nedēļas debitēja ar četriem punktiem, bet pirms tam viņš "Ņižņij Novgorod" rindās Vienotajā līgā šosezon vidēji bija guvis 10,2 punktus.

Smags zaudējums "Zeņit" sastāvā bija kanādiešu centra Kaila Lendrija savainojums, kurš bija viens no produktīvākajiem vīriem savā komandā. Tas arī "Zeņit" klubam bija motīvs piesaistīt Bērziņu.

"Pēc Lendrija traumas meklējām spēlētāju, kurš der mūsu komandai pēc stila, un tāds bija Bērziņš," skaidroja Semjonovs.

Mājinieku labā 16 punktus guva Mārtiņš Meiers, bet 15 punktus pievienoja meksikānis Fransisko Kruss. Tikmēr ar 12 punktiem izcēlās Jānis Bērziņš.

"Neizpildījām treneru norādījumus, ļāvām izmest brīvus tālmetienus. Sākumā ļāvām sajust viņiem spēli, pēc tam jau bija grūti saņemties," pēc spēles atzina Jānis Bērziņš.

Vienotās līgas līdere ar 18 panākumiem 19 mačos ir Maskavas CSKA komanda, bet "Zeņit" ar 11 panākumiem 14 mačos ieņem ceturto pozīciju. Savukārt "VEF Rīga" komanda, kas zaudējusi iepriekšējās četrās Vienotās līgas spēlēs, ar četrām uzvarām 17 mačos ir 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!