Foto: LETA

Spēles beigās pietrūka aukstasinības un nosvērtības, taču kopumā mačs pret ULEB Eirolīgas klubu Kazaņas "Unics" bija izdevies, pēc pirmdien VTB Vienotās līgas čempionātā piedzīvotas neveiksmes sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" sīvā mačā cieta neveiksmi pagarinājumā, zaudējot ar rezultātu 82:86 (17:20, 23:20, 14:20, 18:12, 10:14).

"Kopumā laba spēle, jo visi cīnījās uz maksimumu. Kāds vairāk, kāds mazāk. Spēles beigās pietrūka aukstasinības un nosvērtības, līdz ar to nebija pareizi lēmumi. Kādam pietrūka meistarības, kādam atbildības," žurnālistiem sacīja Gailītis.

Viņš gan uzsvēra, ka komandai nav sekmējies ar metienu realizāciju. "Visvairāk pietrūka kāda, kurš uzņemas atbildību un izpilda precīzas darbības, jo, manuprāt, šoreiz bija viens no sliktākajiem metienu procentiem šogad," bilda treneris.

Nākamo cīņu "VEF Rīga" aizvadīs jau ceturtdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros viesos tiekoties ar "Jēkabpils" komandu, bet svētdien rīdziniekus Vienotajā līgā gaida svarīga cīņa ar tiešajiem konkurentiem "Jeņisej" tālajā Krasnojarskā.

"Pret "Jēkabpili" netaupīsimies, jāmācās spēlēt. Atsevišķi spēlētāji zaudē savu līmeni, līdz ar to Latvijas čempionātā zaudējam mačus. Ir jāgatavojas uz katru spēli. Mazāk uzticamies spēlētājiem, piespiežam viņus gatavoties vairāk. Pret "Jeņisej" būs smaga izbraukuma spēle," atzina Gailītis.

Ceturtdien pēc traumas laukumā varētu atgriezties pieredzējušais Armands Šķēle, taču Gailītis nesteidza prognozēt, vai basketbolists dosies uz Krasnojarsku. "Pērn tālais izbraukums mums sagādāja smagas traumas," norādīja treneris.

Tikmēr "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms atzina, ka pagarinājumā pietrūkušas labākas darbības laukumā. "Aizvadījām nesliktu spēli pret Eirolīgas komandu, jo turējāmies visu laiku līdzīgi. Pagarinājumā nedaudz pietrūka labākas darbības, varbūt man pietrūka kāds precīzs metiens. Jāuzņemas vaina, jo varbūt nedaudz par daudz metu, taču jutos labi un domāju, ka iemetīšu," kapteinis uzņēmās atbildību par spēles beigās netrāpītajiem metieniem.

"Pagarinājuma sākumā tie divi "Unics" tālmetieni mūs nogalināja. Visumā aizvadījām nesliktu spēli, cīnījāmies labi aizsardzībā un sagādājām viņiem lielas problēmas. Šodien īpaši jutu, ka uz mani strādā, Kīts Lengfords bija pret mani, nebija viegli spēlēt," atzina Blūms.

Savukārt Kazaņas kluba galvenais treneris Jevgēņijs Pašutins neslēpa, ka "Unics" gatavojušies smagai spēlei.

"Zaudējām svarīgas bumbas zem groziem, turklāt VEF ir bīstama komanda, ar daudziem Latvijas basketbola skolas snaiperiem, taču šoreiz izdevās patraucēt Blūmam realizēt viņa metienus. Patika ar kādu enerģiju spēlēja komanda, taču pie tām zaudētajām atlēkušajām bumbām vajadzēja piestrādāt," uzskata viesu treneris.

"Unics" šosezon spēlē arī ULEB Eirolīgā, kur klubam jāaizvada pēdējā spēle pamatturnīrā, komandai izslēgšanas spēlēs netiekot. "Gan Eirolīgā, gan Vienotajā līgā visu laiku sanāk spēlēt pret superklubiem, turklāt ir daudz pārlidojumi. Uz Rīgu lidojām uzreiz no Belgradas. Šeit izdevās izpildīt to pašu treniņu ciklu, ko būtu veikuši Kazaņā. Ja tādu iespēju nav, tad ir smagi," bilda Pašutins.

Pirms nedēļas "Unics" treneru korpusam pievienojās Nikolajs Mazurs, kurš vairākus gadus strādāja tieši "VEF Rīga" rindās, kādu laiku būdams arī komandas galvenais treneris, pirms diviem gadiem palīdzot komandai izcīnīt valsts čempionu titulu.

"Mazurs ir ļoti labs speciālists, strādājis ar jauniešu komandām. Viņš ienesis pozitīvu auru komandā, grib visiem palīdzēt. Klubam vajadzīgi divi trenera asistenti, bet Latvijas skola sagatavojusi labu speciālistu," gandarīts par palīgu bija Pašutins.

"VEF Rīga" pēc šīs spēles ar 11 uzvarām 21 spēlē tagad ieņem septīto vietu kopvērtējumā, bet līdzīga bilance ir arī nākamajai pretiniecei Krasnojarskas "Jeņisej" komandai, kas ir sestā. Savukārt "Unics" ar 14 uzvarām 21 spēlē ir stabilā piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!