Pēc zaudējuma Eiropas kausa izcīņas pirmajā spēlē Latvijas čempionu "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis atzina, ka lielākā daļa viņa vadīto basketbolistu nebija pietiekami sagatavojušies un noskaņojušies spēlei, ziņo "Ventspils" mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka otrdien Eiropas kausa H grupas spēlē ventspilnieki savā laukumā ar 62:85 piekāpās "Brose Baskets" no Vācijas.

Foto galerija

"Lielākā daļa spēlētāju nebija gatavi šodien spēlēt. It kā uztraukumam nevajadzētu būt, bet bija epizodes, muļķīgas situācijas, kad nenospēlējām uzbrukumā kā komanda, - sasteigti metieni, pārturētas bumbas, laicīgi neatdotas piespēles un metieni pēdējās sekundēs pāri rokām," neapmierinātību ar spēlētāju sniegumu pauda Galvanovskis. "Kopumā vienīgais, kurš bija gatavs spēlēt, bija Jānis [Strēlnieks]. Ārons Petvejs varēja nospēlēt labāk aizsardzībā, bet arī kopumā parādīja labu spēli. Pārējie nospēlēja ļoti slikti, arī Bertānam šī bija pirmā patiešām neveiksmīgā spēle sezonā. Jurevičus desmit dienas bija izlaidis, trenējies tikai individuāli un šodien nebija gatavs."

Galvanovskis vēl uzslavēja Lauri Blaus, kurš "sāka bikli, bet iespēlējās, vienīgi varēja vairāk iemest savus metienus no apakšas".

"Jaunais amerikānis arī šodien nebija gatavs līdz galam, bet viņš cīnījās. Varam spēlēt labāk un arī uzvarēt šādas komandas. Ļoti labi noturējām groza apakšu, bet nepaspējām tikt atpakaļ pie ārējiem spēlētājiem, kas saņēma piespēles un iemeta savus metienus," turpināja Galvanovskis. "Zaķim šodien pretī bija ļoti labs spēlētājs, kurš principā mūs mācēja apspēlēt bez lielas piepūles. Zaķim jāsaprot, ka jāspēlē pareizāk aizsardzībā, bet viņam ar saprašanu iet lēnāk nekā varbūt kādam citam. Spēks viņam ir liels, bet viņš joprojām nemāk to pareizi pielietot. Tāpēc viņš netika izlasē un, ja viņš nesapratīs savas kļūdas, paliks normāla Latvijas līmeņa spēlētājs, bet ne vairāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!