Latvijas basketbola čempionu "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis pēc pārliecinošās uzvaras pār "VEF Rīga" uzslavēja visu komandu un augsti novērtēja basketbolistu parādīto cīņassparu, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka otrdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē ventspilnieki negaidīti pārliecinoši ar 77:53 pieveica "VEF Rīga", revanšējoties par zaudējumu LBL spēlē oktobra sākumā.

"Esmu pateicīgs spēlētājiem par šīsdienas spēli un cīņas sparu. Pēdējos mačos spēle bija līdzīga, varbūt Lietuvā arī nepaveicās, bet šodienas uzvarā galvenais bija cīņas spars, ar kuru spēlētāji devās laukumā. "VEF" ir uzbrukuma komanda, bet mēs to atstājām uz 53 punktiem, un tas ir visu spēlētāju nopelns. Arī pie lieliem plusiem turpinājām spēlēt līdz galam un nemazinājām apgrieziens," teica Galvanovskis.

Savukārt ventspilnieku kapteinis un spēles rezultatīvākais basketbolists Mareks Jurevičus uzsvēra noskaņošanos pirms spēles. "Ja citās spēlēs mums īsti neizdevās sākums, tad tagad bijām ļoti labi noskaņojušies un ļoti labi iesākām. Kārtīgi cīnījāmies aizsardzībā un spējām apturēt viņu līderus, kas arī ļāva atrauties rezultātā, bet otrajā puslaikā vajadzēja tikai nospēlēt savu spēli līdz galam. Tas arī izdevās. Protams, atmiņā bija arī pirmā spēlē, kas deva papildus motivāciju cīnīties un uzvarēt, turklāt pārliecinoši."

Tikmēr "vefiņa" galvenais treneris Valdis Valters pauda nožēlu, ka viņa vadītie basketbolisti absolūti nav bijuši gatava spēlei. "Nospēlējām ļoti slikti, sevišķi pirmo ceturtdaļu. Pilnīgi nebijām gatavi spēlēt aizsardzībā, lai gan visu bijām izanalizējuši un visiem viss it kā bija skaidrs. Iznākot laukumā tas viss kaut kur pazuda. Komanda bija daudz lēnāka par "Ventspili", kas, protams, ietekmēja rezultātu. Ivans Ņeļubovs ātri savāca piezīmes, kas arī radīja problēmas. Mūsu melnais spēlētājs vakar un šodien slimības dēļ netrenējās, tāpēc šodien bija tāds pusjēls. Mums nebija ko likt viņu vietā."

"Ar tādu spēli "VEF" būtu problēmas arī ar "Ķeizarmežu". Nezinu, varbūt esam kaut kādā bedrē, varbūt spēlētāji ir paguruši, bet skaidrs, ka šī spēle ātrāk jāaizmirst un jādomā par nākošajām," piebilda Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!