Latvijas basketbola čempionvienības "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis pēc kārtējā zaudējuma ULEB Eiropas kausa izcīņā atzina, ka viens no neveiksmes galvenajiem cēloņiem bija metienu sliktā realizācija, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka ventspilnieki otrdien Eiropas kausa izcīņā ar 63:77 piekāpās itāļu vienībai "Lauretana Biella", piedzīvojot ceturto zaudējumu četros mačos.

"Skatoties tehniskajā protokolā, redzams, ka mūs šodien pievīla metienu realizācija. Esam izmetuši gandrīz tik pat, cik viņi, bet trāpījuši daudz mazāk. Tāpat kā Itālijā, arī šodien netikām galā ar viņu tālmetieniem, lai gan zinājām, ka šī komanda ir tendēta uz metieniem no distances," neveiksmes iemeslus skaidroja Galvanovskis. "Ja garie spēlētāji tika galā ar groza apakšu, tad mazajiem neizdevās nosegt viņu metējus. Protams, iemeta arī pāri rokām, bet bija tādas epizodes, kad spēlētāji līdz galam nenostrādāja aizsardzībā. Bija arī brīži, kad vajadzēja uzsist piezīmi, ja citādāk nevar tikt galā."

Galvanovskis pauda arī apmierinātību ar Sanda Buškevica atgriešanos "Ventspils" rindās. "Esmu apmierināts ar Buškevica ieguldījumu šajā spēlē, taču brīžiem komandas biedri negaidīja viņa piespēli un tad sanāca kļūdas. Uznākot laukumā viņš deva jaunu enerģiju komandai. Diemžēl spēlētāji negaida no viņa piespēles, kādas līdz šim neviens nebija dalījis. Basketbolisti izrādījās negatavi spēlēt kopā ar pieredzējušāku spēlētāju, bet gan jau pieradīs un gaidīs piespēles. Cepuri nost Sanda priekšā, ka viņš centās arī savākt komandu."

Arī pats Buškevics atzina, ka komandas biedri vēl nebija pieraduši pie viņa piespēlēm. Mēs cīnījāmies, diemžēl tā kārtīgi tas sanāca tikai pēdējās astoņas minūtes. Arī man gadījās muļķīgas kļūdas, diemžēl daļa no tām bija tādēļ, ka mani komandas biedri mani vēl nesaprata. Arī turpmāk, centīšos "barot" viņus ar bumbām, ja spēlētāji būs brīvi, lai varam gūt punktus. Šovakar zaudējām ļoti labi nokomplektētai komandai, kas cīnās par augstām vietām arī Itālijas līgā. Mums atliek tikai strādāt, lai jaunie spēlētāji saprot, ko no viņiem grib un kāds šis basketbols ir. Es ticu, ka viņiem viss izdosies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!