Šoreiz ir labāk, ka mūsu pārsvars ir plus pieci, nevis plus piecpadsmit, pēc Eiropas spēcīgākā klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - pirmās kvalifikācijas kārtas pirmā mača, kurā Latvijas čempioni "Ventspils" otrdien ar 78:73 pārspēja Itālijas vienību Trevīzo "Benetton Basket", teica ventspilnieku galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Foto galerija

"Ja būtu uzvarējuši ar plus 15, tad spēlētājos būtu tāds maziņš velniņš, pašpārliecinātība, ka viss jau ir izdarīts," pēc mača atzina Galvanovskis. "Kopumā spēli aizvadījām labi. Problēmas radās, kad sākām spēlēt pozicionālu spēli, ar ko jaunie spēlētāji netika galā. Šeit svarīga tomēr ir pieredze, ko pretinieks labi izmantoja."

"Savā līmenī nenospēlēja Rolands Zaķis un jaunais leģionārs [Tonijs Kērtiss Lī]. Pēc šādas spēles, kurā viņš sapelnīja divus nesportiskos sodus, ir grūti viņu novērtēt. Tomēr viņš ar mums patrenēsies un aizvadīs arī atbildes maču - tad skaidrība par Lī būs lielāka," secināja Galvanovskis.

"Ventspils" kluba galvenais treneris uzslavēja Ārona Petveja lielisko sniegumu. "Viņš veiksmīgi iemeta savus metienus, turklāt otrajā stāvā izdarīja lielu darbu un savāca visas augstās atlēkušās bumbas. Petvejs ir liels ieguvums tieši aizsardzībā, jo uzbrukumā viņš vienā spēlē var iemest astoņus punktus, bet citā - 20 punktus. Tieši aizsardzībā Petvejs ir liels spēks."

Savukārt kluba "Benetton Basket" galvenais treneris Frančesko Vituci atzina, ka "Ventspils" komanda uzvarēja pelnīti.

"Mēs spēlējam slikti, īpaši jau pirmajā ceturtdaļā, kad ielaidām 27 punktus, kas šādos mačos ir krietni par daudz," pēc mača teica Vituci. "Lielas problēmas mums sagādāja spēle viens pret vienu aizsardzībā. Komandas pieredzējušie spēlētāji ilgi nevarēja atrast savus metienus, kas izpaudās pirmajā puslaikā, kad pretinieks ieguva pārsvaru."

"Vissekmīgāk aizvadījām ceturto ceturtdaļu. Lai gan zaudējām ar piecu punktu pārsvaru, es zinu, ka atbildes mačā varam atspēlēt šo deficītu. Ja labi pacentīsimies, tad savā laukumā spēsim uzvarēt arī ar lielāku pārsvaru," izteicās Vituci.

"Lielākās galvassāpes mums sagādāja aizsardzība, un šajā virzienā strādāsim atbildes spēlē. Mūsu pirmais mērķis - atgriezties Eirolīgā, kur "Benetton Basket" ir spēlējis daudzus gadus. Savukārt otrs mērķis - panākt, lai komandas jaunie spēlētāji iznāk no veterānu ēnas un kļūst par līderiem," piebilda Vituci.

Tikmēr ventspilnieku kapteinis Mareks Jurevičus teica, ka "šodien parādījām, ka varam cīnīties ar pretiniekiem, bet atbildes spēlē būs nepieciešama arī veiksme".

"Spēli sākām veiksmīgi, bet mača beigās viņi presingoja [Jāni] Strēlnieku, kuram vairāk nebija ar ko elpot," saspringto spēles galotni skaidroja Jurevičus. "Tādā veidā viņi pietuvojās. Mums vajadzēja palīdzēt Strēlniekam, tomēr sākām steigties un arī metieni vairs nekrita. Ja tas atkārtosies atbildes spēlē, mums viņam ir jāpalīdz un jāsamainās. Kādam jāiet Strēlnieka vietā, bet viņam jāpilda pārējie darbi laukumā."

"Neteikšu, ka esmu apmierināts ar savu spēli, jo pieļāvu kļūdas svarīgos brīžos," rezumēja Jurevičus. "Tomēr viss vēl nav zaudēts."

"Mača beigās pietrūka pacietības un steidzāmies, kaut arī laiks strādāja mūsu labā," teica pats Strēlnieks. "Tomēr pirmo reizi spēlējām šādā līmenī. Atbildes spēlē viss ir iespējams, taču tur būs daudz grūtāk - pavisam cita atmosfēra. Šodien viņi noteikti nebija gaidījuši tik veiksmīgu spēli no mūsu puses."

Jau ziņots, ka abu komandu atbildes spēle notiks piektdien Trevīzo. Nākamajā kvalifikācijas kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Šī pāra uzvarētāji izšķirošajā kārtā par vietu Eirolīgas pamatturnīrā spēlēs pret pagājušās sezonas Francijas čempionāta finālistu "Entente Orleanaise Loiret" un Beļģijas čempionvienības "Spirou Basket" pāra uzvarētāju.

Ja "Ventspils" basketbolisti iekļūst Eirolīgas pamatturnīrā, tad tajā spēlēs B grupā kopā ar Grieķijas klubu Pireju "Olympiacos", serbu Belgradas "Partizan", Malagas "Unicaja" no Spānijas, Stambulas "Efes Pilsen" no Turcijas, kā arī Viļņas "Lietuvos rytas" no Lietuvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!