Spēlētāji pārāk ātri noticēja uzvarai, tāpēc tāds iznākums, pēc Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas sestā mača, kurā aizvadītā gada Latvijas čempionvienība "Barons"/LMT savā laukumā ar rezultātu 87:77 pieveica klubu "Ventspils", atzina viesu komandas galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Fotogalerija

"Pēdējās sešas minūtes "Barons"/LMT nospēlēja ļoti labi, savukārt mēs - nē," pēc spēles atzina Galvanovskis. "Spēlētājiem nepārtraukti atkārtoju, ka jāspēlē visas 40 minūtes, nevis 34 minūtes kā šodien, vai tikai 30 minūtes."

"Šodien "Barons"/LMT izteikts līderis bija Armands Šķēle, kurš pavilka visu komandu un kopā ar Kasparu Bērziņu panāca uzvaru. Spēlētāji par ātru noticēja uzvarai. Domāju, ka spēka pietiks. Sērijas izšķirošajā mačā abām komandām būs liela atbildība, tāpat kā "Barons"/LMT klubam šodien, kam nebija ko zaudēt. Tāpēc viņi laukumā gāja ļoti agresīvi noskaņoti, īpaši Šķēle," piebilda Galvanovskis.

"Lieliski aizvadījām pēdējo ceturtdaļu, kas arī bija galvenā šajā spēlē," pēc mača secināja "Barons"/LMT komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Komanda parādīja lielu cīņassparu un raksturu. Šī ir spēlētāju uzvara."

Zībarts kārtējo reizi uzsvēra, ka Šķēle spēlē ar vairākām mikrotraumām, tomēr viņš atzina, ka gan viņš, gan pārējie spēlētāji pēdējā mačā atdos visus spēkus. "Tā tomēr ir sezonas pēdējā spēle, tāpēc cīnīsimies līdz pēdējam," izteicās Zībarts.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts šobrīd ir neizšķirts 3-3.

Sērijas izšķirošā, septītā spēle notiks trešdien Ventspilī.

Ja "Ventspils" uzvarēs čempionātā, tā panāks visu laiku titulētāko Latvijas komandu "Brocēni", kas, startējot ar dažādiem nosaukumiem, LBL triumfēja laika posmā no 1992. līdz 1999.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!