Foto: F64
Gados jaunais latviešu basketbolists Kristaps Gludītis mainījis Spānijas augstākās līgas (ACB) klubus, kļūstot par "Baskonia" īpašumu.

Pirms gada Gludītis noslēdza trīs gadu līgumu ar ACB vienību Grankanārijas "Herbalife", pagājušajā sezonā spēlējot tās fārmklubā.

Savukārt tagad viņš kļuvis par "Baskonia" īpašumu un arī, visticamāk, spēlēs zemākajās līgās. "Baskonia" komanda savā paziņojumā Gludīti nosauc par vienu no Baltijas basketbola jaunajām cerībām.

Zīmīgi, ka pērn ar "Herbalife" komandu ilgtermiņa līgumu noslēdza arī vēl viens latvietis Klāvs Čavars, kas tagad jau ir pārtraukts un nākamo sezonu viņš aizvadīs Latvijas čempionē "VEF Rīga".

Pirms došanās uz Spāniju Gludītis, kurš spēlē aizsarga pozīcijā, 2015./16.gada sezonā Latvijas Basketbola līgā (LBL) "Jelgavas" un "Barons kvartāls" rindās kopumā aizvadīja 34 spēles, kurās caurmērā guva 13,8 punktus un veica 2,2 rezultatīvas piespēles.

Pērn Gludītis bija Latvijas pieaugušo izlases kandidātos dalībai Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, taču komandai viņš tomēr nepievienojās.

Gludītis ir spēlējis visu vecumu Latvijas jauniešu izlasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!