Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs "Saldus" panācis vienošanos ar latviešu basketbola speciālistu Gunti Endzelu, kurš turpmāk pildīs komandas galvenā trenera pienākumus. Saldenieki gatavojas savai otrajai sezonai Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā, informē kluba preses dienests.

BK "Saldus" galvenais treneris Guntis Endzels komandas treniņiem pievienojās 11. augustā, sākot vadīt komandas gatavošanās procesu jaunajai sezonai.

Trenera karjeras laikā Endzels strādājis kā "Brocēni", LMT un "Skonto" otrais treneris. 2004. gadā viņš kļuva par "Skonto" galveno treneri, bet no 2006. līdz 2009. gadam ieņēma "Ķeizermežs" galvenā trenera amatu. No 2009. līdz 2011. gadam Endzels strādājis gan kā "BK Ventspils" trenera asistents, gan kā galvenais treneris. Tāpat Endzels bijis galvenais treneris "Okarte" Basketbola akadēmijā, karjeras laikā vadot arī vairākas Latvijas jauniešu izlases. Pirms pārcelšanās uz Ukrainu Endzls bija "Liepājas Lauvas" galvenais treneris. Kopš 2012. gada Endzels strādāja Ukrainas klubā "Dnipro-Azot".

Par Gunta Endzela asistentu kļūs Kristaps Zeids, kurš pagājušajā sezonā bija Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma personīgais treneris "Astana" klubā Kazahstānā.

Komandas sastāvā no pagājušās sezonas pamatsastāva spēlētājiem palikuši Edgars Buiķis, Miks Ķenavs, Krists Pīternieks un Jānis Līcītis. Komandai pievienojušies divi 23 gadus veci uzbrucēji: Mārtiņš Rugājs no BK "Jelgava" un Roberts Freimanis no "Liepāja/Triobet". Tāpat visas iespējas sevi apliecināt un cīnīties par vietu sastāvā ir vairākiem Saldus sporta skolas audzēkņiem, kuri kopā ar komandu gatavojas jaunajai sezonai.

Pagājušajā sezonā BK "Saldus" debitēja LBL 1. divīzijā, izcīnot 12 uzvaras un dalot 9.-10. vietu divpadsmit komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!