Foto: F64
Latviešu basketbolists Haralds Kārlis vien 27 gadu vecumā otrdien paziņoja par karjeras beigām. Par to viņš informēja sociālajos tīklos.

"Diemžēl šī ir tā diena, kad es pielieku punktu savai basketbolista karjerai. Traumas ir daļa no šī sporta," ierakstīja Kārlis. "Basketbols mani daudz kur aizveda un atvēra daudzas durvis. Šajā sporta veidā biju vairāk nekā 20 gadus un nekad no tā nenoguru. Esmu tam ļoti pateicīgs."

Kārlis iepriekšējo sezonu vadīja Latvijas komandā "Jūrmala", iegūstot "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzu. Vietējā čempionātā viņš 38 spēlēs caurmērā iemeta 10,2 punktus, kamēr Baltijas Basketbola līgā (BBL) 16 mačos viņš vidēji guva 11,6 punktus.

Kārlis Latvijā atgriezās 2015.gadā pēc studijām ASV, bet profesionāļa gaitas viņš uzsāka 2015.gadā "Valmiera"/ORDO komandā, tomēr sezonas otrajā pusē viņš iedzīvojās nopietnā ceļgala savainojumā. Pirms diviem gadiem viņš ar Valmieras klubu kļuva par Latvijas čempionu.

Savukārt 2015.gada septembrī Kārlis Latvijas izlases sastāvā piedalījās Eiropas čempionātā. Spēlētājs kontinenta meistarsacīkstēs pārstāvējis arī Latvijas U-16 un U-20 valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!