Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas sestajā spēlē otrdien pašreizējie līgas čempioni Maiami "Heat" savā laukumā ar rezultātu 103:100 pārspēja Sanantonio "Spurs" komandu.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva 3-3, un uzvarētājs tiks noskaidrots izšķirošajā, septītajā spēlē, kas notiks Maiami.

Uzvarētājiem ar 32 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Lebrons Džeimss, 20 punktus pievienoja Mario Čalmers, bet 14 punkti Dveina Veida kontā. Savukārt "Spurs" komandā 30 punkti un 17 atlēkušās bumbas Tima Dankana kontā, 22 punktus sameta Kavai Leonards, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, bet 19 punktus guva Tonijs Pārkers.

Mačs iesākās līdzīgā cīņā, un pēc astoņām nospēlētām minūtēm rezultāts bija 14:14, tomēr ceturtdaļu ar divu punktu pārsvaru noslēdza "Heat" basketbolisti. (27:25). Spēle turpinājās ar mājinieku pārsvaru, un Maiami komanda izvirzījās vadībā ar 40:33, bet tad sekoja "Spurs" komandas 17:4 izrāviens, kas ļāva pirmo puslaiku noslēgt ar rezultātu 50:44.

"Spurs" komanda pāris punktu vadībā turējās līdz trešās ceturtdaļas vidum, kad "Heat" deficītu samazināja līdz vienam punktam (56:57), taču tad sekoja vēl viens Sanantonio komandas izrāviens, un rezultāts kļuva 71:58. Cīņas gaita nemainījās un pirms izšķirošās ceturtdaļas pašreizējie čempioni bija desmit punktu iedzinējos.

Pēdējās 12 minūtes "Heat" sāka veiksmīgi, gūstot piecus punktus pēc kārtas, un arī turpinājumā vienība darbojās sekmīgi, izlīdzinot rezultātu – 82:82. Nākamajā uzbrukumā "Heat" pēc ilgāka pārtraukumā atkal izvirzījās vadībā. Sīva cīņa turpinājās, bet pēdējā minūtē Pārkers ar pieciem punktiem pēc kārtas atguva vadību savai komandai (91:89). Pēc tam sekoja vairākas "Heat" kļūdas, un Sanantonio kluba spēlētājs Emanuels Džinobili realizēja trīs no četriem soda metieniem.

20 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeimss realizēja tālmetienu (92:94). "Heat" uzreiz pārkāpa noteikumus, un Leonards iemeta vienu no diviem soda metieniem. Piecas sekundes pirms ceturtdaļas beigām Rejs Alens ar ļoti svarīgu tālmetienu panāca izlīdzinājumu 95:95. Pārkeram bija iespēja izraut uzvaru, bet viņa metiens bija neprecīzs, un sekoja pagarinājums.

Pagarinājuma sākumā vadību ieguva šī mača viesi, iegūstot trīs punktu pārvaru, tomēr pēc veiksmīgām darbībām gan aizsardzībā, gan uzbrukumā "Heat" minūti pirms pagarinājuma beigām panāca 101:100. Dramatiskā mača izskaņā Alens realizēja divus soda metienus, bet "Spurs" komandas pēdējo tālmetienu, kuru izpildīja Denijs Grīns, bloķēja Kriss Bošs.

"Spurs" komanda NBA finālā spēlē piekto reizi, kā arī pirmo reizi kopš 2007.gada. Par NBA čempioniem šī komanda iepriekš kļuvusi 1999., 2003., 2005. un 2007.gadā.

Tikmēr "Heat" basketbolisti NBA finālā ir trešo gadu pēc kārtas. Atgādinām, ka 2011.gadā tā finālā piekāpās Dalasas "Mavericks", bet aizvadītajā sezonā klubs izcīnīja čempionu titulu. Tāpat Maiami komanda NBA izslēgšanas spēlēs triumfēja 2006.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!