Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences grandu duelī iepriekšējās sezonas vicečempione Klīvlendas "Cavaliers" savā laukumā ar 102:99 (29:19, 25:19, 18:33, 30:28) pārspēja Bostonas "Celtics" komandu, kuras rindās smagu potītes lūzumu guva jaunieguvums Gordons Heivords.

Savukārt iepriekšējās sezonas čempione Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar 121:122 (35:34, 36:28, 30:26, 20:34) zaudēja Hjūstonas "Rockets" komandai, kas uzvaru izrāva mača pēdējā minūtē.

Heivords traumu guva pirmajā ceturtdaļā, kad neveiksmīgi piezemējās uz labās kājas. Basketbolista savainojums apbēdināja abu komandu spēlētājus, bet Heivordu zaudējusī "Celtics" no četru punktu pārsvara ceturtdaļas beigās nonāca iedzinējos ar desmit punktiem (19:29).

Turpmākajā mača gaitā Klīvlendas komandas pārsvars sasniedza 18 punktus, bet līdz trešās ceturtdaļas nogalei tas tika sadeldēts. "Celtics" ceturtajā ceturtdaļā pārņēma spēles vadību, bet "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss nepilnas 80 sekundes pirms finālsvilpes izvirzīja vadībā mājinieks - 99:98. Atlikušajā minūtē "Cavaliers" nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar 102:99.

"Cavaliers" komandā ar 29 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeimss, bet 15+11 Kevina Lava kontā.

"Celtics" rindās 25 punkti Džeilenam Braunam, bet 22 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Kairijam Ērvinam, kurš iepriekšējās sešas sezonas pārstāvēja "Cavaliers" komandu.
Foto: USA Today Sports

Heivords iepriekšējās septiņas sezonas pārstāvēja Jūtas "Jazz" komandu, bet starpsezonā parakstīja četru gadu līgumu ar "Celtics".

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās Austrumu konferences finālā, kur ar 4-1 uzvarēja "Cavaliers".

Tikmēr Oklendā notikušajā spēlē lielāko daļu mača vadībā bija "Warriors", taču "Rockets" ceturtajā ceturtdaļā panāca izlīdzinājumu un izvirzījās vadībā. Vēl 44 sekundes pirms pamatlaika beigām "Warriors", bija vadībā ar 121:120, taču "Rockets" basketbolists Entonijs Takers iemeta divus soda metienus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie. Pēdējā sekundē divpunktu metienu iemeta "Warriors" basketbolists Kevins Durants, taču viņš bumbu izmeta nedaudz par vēlu, līdz ar to grozs netika ieskaitīts.

"Rockets" komandā Hjūstonas vienības spožākā zvaigzne Džeimss Hārdens guva 27 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un veica desmit rezultatīvas piespēles, bet 24 punktus iemeta Ēriks Gordons.

"Warriors" komandā 23 punktus iemeta Niks Jangs, 22 punkti Stefanam Karijam, bet ar 20 punktiem atzīmējās Durants.

"Warriors" iepriekšējā sezonā tika kronēta par čempioni, finālā ar 4-1 pārspēdama "Cavaliers" komandu.

Otro gadu pēc kārtas NBA spēlēs arī divi latvieši - Kristaps Porziņģis, kurš uzsāks savu trešo sezonu Ņujorkas "Knicks" rindās, kā arī Dāvis Bertāns, kurš otro sezonu pārstāvēs Sanantonio "Spurs".

"Spurs" sezonas pirmajā mačā trešdien savā laukumā uzņems Minesotas "Timberwolves", bet "Knicks" ceturtdien viesosies pie Oklahomasitijas "Thunder", kurai septembrī pievienojās Ņujorkas komandas zvaigzne Karmelo Entonijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!