Foto: DELFI

Sekmīgi spēlējošo "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienību "Liepāja/Triobet" arī nākamajā sezonā trenēs Uvis Helmanis, ziņo Liepājas pašvaldība.

Kā informējis vienības direktors Arturs Košeļevs, līgums ar Helmani pagarināts uz vienu gadu. Līdz ar to trenerim dota atļauja sākt darbu pie komandas komplektēšanas, tomēr par plānotajiem mērķiem un komandas sastāvu runāt vēl pāragri.

Pagājušajā sezonā LBL regulārajā čempionātā "Liepāja/Triobet" ilgstoši cīnījās par kādu no pirmajām divām vietām, tomēr noslēgumā atkrita uz trešo vietu. Pusfinālā liepājnieki ar 1-3 piekāpās nākamajai čempionei "VEF Rīga", bet sērijā par trešo vietu ar 1-3 zaudēja arī "Jēkabpils" komandai.

Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) liepājnieki sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā divu spēļu summā piekāpās nākamajai Igaunijas čempionei TU/"Rock".

Kā paudis Košeļevs, iepriekšējā sezonā Helmanis pilnībā izpildījis uzstādītos mērķus.

Helmanis par "Liepāja/Triobet" komandas galveno treneri kļuva 2013.gada vasarā.

Pirmo pieredzi trenera arodā Helmanis ieguva "Barons" vienībā 2010./11.gada sezonā, bet gadu mijā amatu zaudēja. Pēc tam viņš pārcēlās uz Poliju, kur Slupskas "Energa Czarni" komandas otrā trenera statusā izcīnīja trešo vietu Polijas čempionātā. Savukārt turpinājumā speciālists divas sezonas "VEF Rīga" komandā darbojās kā galvenā trenera Ramūna Butauta asistents.

Pašlaik 43 gadu vecais Helmanis kā vienīgais basketbolists valsts vēsturē izlases rindās startējis sešos Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!