Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijā labi zināmā Lietuvas speciālista Rima Kurtinaiša trenētā Maskavas apgabala "Himki" basketbola komanda trešdien panāca izšķirošo, piekto, maču VTB Vienotās līgas pusfināla sērijā.

Ceturtajā pusfināla mačā "Himki" ar 76:67 (22:19, 28:9, 12:21, 14:18) izbraukumā pieveica Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" spēlētājus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem bija horvāts Marko Popovičs, bet 11 punktus pievienoja Ruslans Patejevs.

Savukārt "Lokomotiv-Kubaņ" rindās 20 punktus guva Deriks Brauns, kuram ar 13 punktiem piebalsoja Malkolms Delanijs.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2, bet izšķirošais mačs sestdien risināsies Piemaskavā.

Kā zināms, otrajā VTB Vienotās līgas pusfināla sērijā Maskavas CSKA ar 3-0 uzvarēja latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvēto "Ņizņij Novgorod" vienību, ko trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins. Līdz ar to sacensību septītajā sezonā CSKA finālā spēlēs septīto reizi.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!