Foto: EPA/LETA

Kārotākais šīs vasaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvais aģents Dvaits Hovards savu karjeru turpinās Hjūstonas "Rockets" vienībā, piektdien paziņoja kādreizējais līgas labākais aizsardzības spēlētājs.

"Esmu izlēmis kļūt par Hjūstonas "Rockets" biedru. Jūtu, ka tā ir labākā vieta man un esmu sajūsmināts par pievienošanos," Hovards ierakstīja savā tvitera kontā, pievienojot arī bildi, kurā redzams "Rockets" komandas kreklā.

Līdz šim Hovards pārstāvēja Losandželosas "Lakers" vienība, bet šajā vasarā uz viņa piesaistīšanu pretendēja uzreiz piecas komandas.

Tiek ziņots, ka "Rockets" rindās Hovards četru sezonu laikā nopelnīs 88 miljonus dolāru (48 miljonus latu).

Par līgas labāko aizsardzības spēlētāju Hovards kļuva trīs reizes no 2009. līdz 2011.gadam, kad vēl pārstāvēja Orlando "Magic" vienību.

Savukārt "Lakers" rindām viņš pievienojās pirms pagājušās sezonas.

Uz Hovarda piesaistīšanu cerēja arī Goldensteitas "Warriors" komanda, kurai problēmas sagādāja vietas trūkums algas griestos.Tomēr vēl vienā no piektdienas lielākajiem darījumiem bija iesaistīti tieši "Warriors" un latvietis Andris Biedriņš.

 "Warriors" spēlētāji Biedriņš, Ričards Džefersons un Brendons Rašs pēc tam, kad 10.jūlijā oficiāli būs atļauts veikt darījumus un parakstīt līgumus, dosies uz Jūtas "Jazz" vienību. Savukārt šāda atbrīvošanās no spēlētājiem ar lielām algām "Warriors" vienībai ļaus piesaistīt brīvo aģentu Andrē Igudalu.

Tikmēr "Jazz" vienība saņems ne tikai trīs ar lielajiem līgumiem "apgrūtinātos" spēlētājus, bet arī četras drafta izvēles tiesības, ieskaitot, 2014. un 2017.gada pirmās kārtas izvēles. Savukārt "Warriors" komandā nokļūs aizsargs Kevins Mērfijs.

Biedriņam, Džefersonam un Rašam nākamā būs līgumu pēdējā darbības sezona.
Tiek ziņots, ka "Jazz" komanda šādam darījumam piekritusi, jo zaudējusi divus no saviem populārākajiem basketbolistiem, kuri kļuva par brīvajiem aģentiem - Polu Milsepu un Demeiru Kerolu, kuri abi piekrituši pievienoties Atlantas "Hawks" rindām.

Tikmēr Dalasas "Mavericks" komanda pēc tam, kad neizdevās piesaistīt Hovardu, ātri vienojusies par līguma parakstīšanu ar brīvo aģentu Hosē Kalderonu, kurš četros gados saņems 28 miljonus dolāru (15,3 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!