Foto: LETA

Basketbola klubs "TTT Rīga" vienojies par viena gada līgumu ar Latvijas sieviešu valstsvienības spēlētāju Ievu Krastiņu, kura šajā komandā spēlēs jau septīto sezonu, informēja kluba preses dienests.

Krastiņa 2018. gadā aizvadīja spožu sezonu Eiropas kausā – astoņās spēlēs vidēji 31,8 minūtē gūti 14,8 punkti, izcīnītas 5,5 atlēkušās bumbas, izdarītas 3,6 piespēles un nopelnīts lietderības koeficients 15,0. Aizsardze realizēja 41,7% divpunktu un 40,8% trīspunktu metienu, kā arī 69,2% soda metienu.

Savukārt Latvijas-Igaunijas līgā Krastiņai 25 spēlēs vidēji 11,5 punkti un 4,8 piespēles, kā arī 3,3 atlēkušās un 1,8 pārķertas bumbas. Sezonas labākais sasniegums līgā – 39 punkti spēlē. Austrumeiropas līgā 10 spēlēs 9,5 punktiem pievienotas 3,4 bumbas un 3,9 rezultatīvas piespēles.

Krastiņa Latvijas izlases sastāvā spēlējusi divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013. un 2017. gadā) un palīdzēja komandai izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu. Latvijas valstsvienībā debitēja 2012. gada 19. maijā un 67 spēlēs guvusi 404 punktus. Spēlējusi arī septiņos Eiropas jaunatnes čempionātos – 55 spēles, 374 punkti.

"Ieva ir sestā valstsvienības pamatsastāva spēlētāja, ar kuru izdevies vienoties par sadarbību nākamajā gadā. Viņai iepriekšējā sezona bija labākā Eirokausos ar ļoti lielu lomu sešās izcīnītajās uzvarās. Nākamajā sezonā mūs gaida jauni izaicinājumi. Ceram, ka visiem kopā izdosies sasniegt Eirolīgas pamatturnīru – tas noteikti dos lielāku starptautisko spēļu pieredzi un izaugsmi katrai spēlētājai, un sieviešu basketbolam kopumā," sacīja "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Savukārt pati Krastiņa uzsvēra, ka "TTT Rīga" sniedz – iespēju spēlēt mājās augstā līmenī ar konkurētspējīgu komandu un labu treneri.

"Sastāvs kļuvis vēl spēcīgāks. Ir jaudīgāks garais gals, kas pietrūka pagājušajā gadā. Priecē, ka lielākā daļa komandas saspēlēsies jau izlases cikla laikā. Un ticu, ka treneru korpuss izdomās veidu, lai ieguvēji no augusta-septembra posma būtu gan izlase, gan TTT. Ceru, ka visām meitenēm būs laba veselība, liela motivācija un vēlme izveidot pozitīvu komandas garu," uzsvēra basketboliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!