15 punktus FIBA Eiropas kausa izcīņas spēlē basketbolā sievietēm ceturtdien guva latviete Ieva Kubliņa, palīdzot Ungārijas komandai Ģēras "Seat Lami-Ved" H apakšgrupas spēlē ar 69:51 pieveikt Vācijas vienību Saarlouis Royals".

Šajā mačā Kubliņa laukumā pavadīja 28 minūtes un ar gūtajiem 15 punktiem kļuva par rezultatīvāko spēlētāju mačā. Latviete realizēja piecus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un abus soda metienus.

Vēl Kubliņa izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja trīs personīgās piezīmes.

Trešdien Sabīnes Niedolas pārstāvētā Francijas komanda Nantes "Reze" H grupas spēlē izbraukumā ar 95:75 pārliecinoši pieveica Portugāles vienību "A.D.Vagos".

H grupas kopvērtējumā tagad "Reze" un "Seat Lami-Ved" komandām ir pa četrām uzvarām piecās spēlēs, un tās abas jau garantējušas vietu sacensību 1/16 finālā. Pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu attiecībai savstarpējās spēlēs, pirmo vietu grupā ieņem "Reze".

Kā ziņots, vietas 1/16 finālā jau garantējušas arī pārējo divu Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas - Aijas Putniņas pārstāvētā Francijas komanda "Arras" un Lienes Jansones pārstāvētā Itālijas vienība no Venēcijas "Umana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!