Foto: DELFI
Gruzijas, Vācijas, Polijas, Lielbritānijas, Islandes un Ukrainas vīriešu basketbola izlases kā pēdējās sestdien nodrošināja ceļazīmes uz 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā kārtā desmit komandas cīnījās par atlikušajām sešām ceļazīmēm uz finālturnīru.

Pēdējā kārtā pie uzvarām tika Gruzijas, Vācijas un Polijas basketbolisti, kuri nodrošināja uzvaras savās apakšgrupās, tādējādi izcīnot ceļazīmes uz finālturnīru.

Savās apakšgrupās uzvaras jau bija nodrošinājušas Beļģija, Krievija, Slovēnija un Ungārija.

Tāpat pie panākuma tika Islande, bet Lielbritānijas un Ukrainas valstsvienības piedzīvoja zaudējumus. Šīs trīs izlases savās apakšgrupās palika otrajā vietā, taču tāpat kā Melnkalne, kvalificējās finālturnīram kā četras labākās otro vietu ieguvējas. Savukārt aiz strīpas palika Nīderlande, Bosnija un Hercegovina, kā arī Igaunija.

Līdz ar to nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies Beļģija, Horvātija, Čehija, Somija, Francija, Vācija, Gruzija, Lielbritānija, Grieķija, Ungārija, Islande, Izraēla, Itālija, Latvija, Lietuva, Melnkalne, Polija, Rumānija, Krievija, Serbija, Slovēnija, Spānija, Turcija un Ukraina.

Finālturnīrā apakšgrupu izloze notiks 22.novembrī Turcijā.

Nākamā gada Eiropas čempionāts basketbolā atkal notiks četrās valstīs - Rumānijā, Somijā, Izraēlā un Turcijā. Latvija dalību kontinenta meistarsacīkstēs ir nodrošinājusi automātiski, jo tā piedalījās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!