Foto: AFP/Scanpix
Ilggadējais Serbijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Dušans Ivkovičs pēc Eiropas čempionāta finālturnīra Slovēnijā šā gada septembrī pametīs galvenā trenera amatu, vēsta serbu mediji.

Serbu mediji iepriekš arī vēstījuši, ka 69 gadus vecais Ivkovičs nākamajā sezonā varētu trenēt Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Ivkovičs Serbijas izlasi vada kopš 2008.gada. Iepriekš viņš no 1988. līdz 1995.gadam vadīja Dienvidslāvijas izlasi, ar kuru trīs reizes uzvarēja Eiropas čempionātā, bet reizi triumfēja pasaules čempionātā.

Ar Serbijas izlasi treneris 2009.gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, bet klubu trenera karjerā laurus plūca pie Krievijas komandas Maskavas CSKA stūres, ar kuru no 2003. līdz 2005.gadam trīs reizes uzvarēja Krievijas čempionātā.

Tāpat Ivkovičs pērn saņēma Aleksandra Gomeļska vārdā nosaukto balvu, kas tiek pasniegta ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā sezonas labākajam trenerim. Pagājušajā gadā Ivkoviča vadītā Grieķijas komanda Pireju "Olympiacos" uzvarēja ULEB Eirolīgā, un tolaik serbu speciālists kļuva par visu laiku vecāko treneri, kura komanda uzvarējusi Eiropas spēcīgākajā basketbola turnīrā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs basketbolā Slovēnijā norisināsies no 4. līdz 22.septembrim, un tajā piedalīsies arī Latvija, kura ir vienā apakšgrupā ar Serbiju, Maķedoniju, Melnkalni, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Lietuvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!