Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latvietis Kristaps Porziņģis pērn negaidīti veiksmīgi ienāca pasaules spēcīgākajā līgā, šogad viņš savu reputāciju turpina spodrināt. Tikmēr "Knicks" līdzjutējiem "apetīte rodas ēdot" un prasības pret 21 gadu veco liepājnieku aug ar katru dienu.

Salīdzinot Porziņģa pirmās un otrās sezonas statistiku pirmajās 20 spēlēs, droši var apgalvot, ka latvieša loma "Knicks" komandā ir krietni augusi. Pērn Porziņģis ar savu sniegumu apklusināja daudzu NBA apskatnieku skepsi par viņa atbilstību NBA jau pirmajā sezonā, bet šogad liepājnieks "nolicis pie vietas" tos, kuri uzskatīja, ka otrajā sezonā basketbolistam diez vai izdosies turpināt tik spoži iesākto NBA karjeru.

2015. gada drafta ceturtais numurs Porziņģis NBA debitēja tā paša gada 28. oktobrī, pirmajā mačā gūstot 16 punktus. Savā ceturtajā mačā NBA latvietis sasniedza savu pirmo "double double", bet 12. mačā pirmo reizi pārsniedza 20 gūto punktu robežu (guva 29 punktus, kas viņam bija arī visas sezonas rezultativitātes rekords).

Savu otro sezonu Porziņģis iesāka ar 16 punktiem, bet novembra vidū sasniedza jaunu NBA karjeras rezultativitātes rekordu – 35 punkti. Šajā sezonā augusi Porziņģa rezultativitāte un arī viņa izdarīto metienu skaits, kas tikai apliecina, ka latvietim arvien vairāk tiek uzticēts noslēgt uzbrukumu. Tāpat "Knicks" treneri Porziņģi sūta laukumā arvien biežāk, ko gan zināmā mērā pieprasa arī līdzjutēji, kuri gaida, ka latvietis būs tas, kurš aizvedīs Ņujorkas komandu atkal līdz "play off" cīņām.

Palielinoties Porziņģa lomai uzbrukumā, sarucis viņa sasniegto "double double" skaits. Ja pērn pirmajās 20 spēlēs liepājnieks desmit reizes sasniedza "double double", tad šajā sezonā viņam tas izdevies tikai trīs reizes.

Palielinoties izdarīto metienu skaitam, nereti krītas basketbolista statistikas rādītāji. Aplūkojot Porziņģa 20 spēles pagājušajā un šajā sezonās, par Latvijas basketbolistu to nevar teikt – augusi ne tikai rezultativitāte un izdarīto metienu skaits, bet arī precizitāte metienos no spēles.

Vairāki NBA apskatnieki uzskata, ka Ņujorkas "Knicks" treneris Džefam Hornačekam šajā sezonā vēl vairāk būtu jāspēlē uz Porziņģi, jo tieši latvietis tiek uzskatīts par komandas panākumu atslēgu. Līdz šim Ņujorkas komanda bieži tiek kritizēta par to, ka Deriks Rouzs un Karmelo Entonijs darbojas pārāk individuāli, bet, kad spēlē tiek iesaistīts Porziņģis, komandas sniegums ievērojami uzlabojas. Šim viedoklim oponē statistika, jo pērn pirmajās 20 spēlēs "Knicks" guva 10 uzvaras, bet šogad sevišķi nekas nav izmainījies - izcīnītas 11 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!